Mészárosék 26 milliárdos munkát nyertek

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége is tagja annak a konzorciumnak, amely a békési vízminőség javításán dolgozik majd mintegy 26 milliárd forintért. Az Orbán Viktor jóbarátjaként ismert felcsúti vezető cége, a Mészáros és Mészáros Kft. egy tiszakécskei és egy békési cég partnereként nyert.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság írt ki nyílt közbeszerzést a Békés megyei ivóvízminőség-javító programjának keretében: a két részből álló munka összértéke csaknem 34 milliárd forint. A tender eredményéről december 12-én döntött az ajánlatkérő, de az csak tegnap jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. A két részből álló munka a tervezést és a kivitelezést is magában foglalja. Az első rész nyertese, nettó 8,2 milliárd forinttal, a Drén-Aqua Konzorcium, amelynek tagjai a Békés Drén Kft. és az Aquaprofit Zrt. A második rész nyertese, 25,8 milliárd forinttal, a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Kft., a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft., valamint az első részben is nyertes békési székhelyű Békés Drén Kft.: ez a három cég közös ajánlattevőként indult a tenderen. Az eredetileg becsült tervezési és kivitelezési érték itt 22,1 milliárd forint volt.

A Békés Drén Kft. tulajdonosa a békési Barkász Sándor és Barkászné Brezina Beáta Edit. A Duna Aszfalt Kft. a tiszakécskei Szíj László és Varga Károly érdekeltsége. Mészárosnak tehát mindkét partnere a térségben működő, régóta a víz- és mélyépítésben tevékenykedő cég, így felmerülhet a kérdés, vajon mi szükség volt a felcsúti nagyvállalkozó indulására a konzorciumban? Mindenesetre sikerrel indultak a közbeszerzésen, amelyen a Betonútépítő Zrt., a Közmű-Alagút Zrt., valamint az Euro-Aszfalt Kft. alkotta BKE-konzorcium elől hozták el a megbízást az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.