Országos Adventi Pénzadománygyűjtés

Az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség elnevezésű Országos Adventi Pénzadománygyűjtése advent első vasárnapján vette kezdetét.

Elindult a 1353-as adományvonal, felállították a szervezet adománypontjait – a központi ezúttal is a bazilika előtt volt –, a világhálón pedig megújult honlap fogadta a segíteni akarókat. A segélyszervezet szociális intézményeiben a gyermekek mézeskalács szíveket sütöttek, azokból egyet-egyet azok kaptak, akik a kihelyezett helyszíneken adományoztak.

A Tesco áruházlánc negyedszer csatlakozott az adománygyűjtéshez – a 250 forintos segítő kuponokat 219 áruházban lehetett megvásárolni. A nagyobb postákon képeslapokat lehetett vásárolni, és gyűjtőládákat helyeztek el, az Operánál a megvásárolt finomságok árával is lehetett jótékonykodni, a Nyugati téren, a Starbucks ingyenes kávékóstolójával igyekezték serkenteni az adományozási kedvet. Számos további helyszínen ételosztást szerveztek az Elmű-Émász és az E.ON támogatásával.

A segélyszervezet nem feledkezett meg a határon túl élőkről sem: Marosvásárhelyre kétmillió, Kárpátaljára egymillió forint értékű adományt juttatott el. A törődésből jutott magának a segélyszervezetnek is: kastélyosdombói fejlesztő és szociális központjában a T-Systems jóvoltából ötmillió forintért játszótér épült.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.