Hírvilág

Példamutató felelősségvállalás

A Magyar PR Szövetség idén 7. alkalommal hirdette meg a vállalati felelősségvállalás hazai példaértékű gyakorlatait bemutató CSR Best Practice pályázatot, a benyújtási határidő július 31. volt. A CSR Best Practice 2012 nyertesei a Példaértékű CSR-gyakorlat kategóriában a Budapest Bank Zrt. és a Mars Magyarország Értékesítő Bt., a Mintaértékű CSR-projekt kategóriában: a BASF Hungária K ., Budapest Bank Zrt., a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., a CO-OP Hungary Zrt., az E.ON Hungária Zrt., a Henkel Magyarország Kft. és a K & H Bank Zrt. lett. A Vodafone Magyarország Zrt. külön dicséretben részesült. A COOP üzletlánc átlátható, korrekt üzletvitelének, márkastratégiájának köszönhetően nemrégiben elnyert egy másik jelentős elismerést is: megkapta a legjobb márkáknak járó Superbrands címet.

Közép-európai Zöld Béka Díj

A Deloitte Magyarország ismét meghirdette a több mint tízéves múltra visszatekintő Zöld Béka Díjat. A díjat az a közép-európai vállalat érdemelheti ki – függetlenül az üzleti szektortól és a foglalkoztatottak számától –, amely az adott év legjobb fenntarthatósági vagy társadalmi felelősségvállalási jelentését készíti. A független zsűri a fenntarthatósági vagy társadalmi felelősségvállalási jelentést készítő vállalatok honlapján 2013. december 15-ig hozzáférhető jelentéseket vizsgálja és értékeli.

Bővebben: www.deloitte.com

Sikeres állásbörze

A Hungarian Business Leaders Forum a HBLF a Sokszínűségért programsorozat keretében Magyarországon első alkalommal állásbörzét és szakmai konferenciát szervezett megváltozott munkaképességűek számára december 3-án, a fogyatékos emberek világnapján. A rendezvényen 26 cég volt jelen saját standdal, együttesen több száz pozíciót hirdettek meg.

A nagy érdeklődést mutatja, hogy az előzetesen regisztrált 480 résztvevővel szemben az állásbörzén közel ezren vettek részt. Mind a jelölteknek szóló helyszíni felkészítéssorozat (önismeret-fejlesztés, önéletrajzírás, interjúhelyzetek gyakorlása), mind a szakmai kerekasztal-beszélgetések telt házzal zajlottak le.

Üzleti élet a környezetért

A Mavir Zrt. nyerte a HBLF Üzleti Élet a Környezetért 2013-as pályázatát. Második helyezést ért el a Delphi Connection Systems Hungary K.Ebben az évben a zsűri megosztott harmadik helyezést adott ki: az egyiket a Budafilter 94 Kft., a másikat a Wagner Solar Hungária Kft. nyerte el.

Plusz 37 millió

A tervezettnél öt százalékkal, 36,9 millió forinttal nagyobb összeget tartalmaz a jövő évi költségvetés a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek támogatására. Ezzel 2014-ben az érintett szervezetek költségvetési támogatása 776 millió forintra emelkedik. A módosító javaslatot egy több módosítást tartalmazó csomag részeként szavazták meg a képviselők. Ebben szerepelt többek között, hogy a Határtalanul program kerete 1,5 milliárddal, a nemzetpolitikai tevékenységre szánt összeg 953,2 millióval, a sportági fejlesztési koncepciók megvalósítására, valamint a sportszövetségek adósságrendezésére tervezett összeg 1,5 milliárddal bővül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.