Lehet nyilatkozni

Pénteken megjelent a Magyar Közlönyben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a nyilatkozattétel részletes szabályait, illetve magát a formanyomtatványt tartalmazó rendelete, így elhárult az utolsó akadály is azelől, hogy a bankok lakossági ügyfelei élhessenek az ingyenes készpénfelvétel lehetőségével.

A két hete elfogadott törvény értelmében legkorábban jövő februártól havi kétszer, összesen 150 ezer forintig mindenki díjmentesen veheti fel a pénzét az automatából, vagy ha nincs bankkártyája, a pénzintézete fiókjában. Ám ehhez először nyilatkozni kell például arról, melyik bankszámlánknál akarjuk érvényesíteni az opciót. A formanyomtatvány kitöltésére és leadására a fiókban vagy internetbankon keresztül lesz lehetőség december elsejétől.

A lapunk által megkérdezett bankok felkészültek az ügyfelek fogadására. Az OTP fiókjaiban például a gyorsabb kiszolgálás érdekében külön sort biztosítanak azoknak, akik nyilatkozatot kívánnak tenni, és az ügyfélhívón is külön nyomógomb segítségével kérhetnek sorszámot. Nyilatkozni azonban lehet az internetbankon keresztül is, ahogyan például a CIB-nél is, amelynél ezért nem is számítanak nagy sorokra a fiókokban. A bankok szerint ügyfeleik nagy többsége élni fog a lehetőséggel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.