Nyerő Fehér Doboz

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is odaítélte a Családbarát Munkahely díjakat. Az elismerést olyan munkahelyek kaphatják meg, amelyek programjai elősegítik a munka és a magánélet összeegyeztetését, a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.

Ebben az esztendőben is külön-külön kategóriában pályázhattak a költségvetési szervezetek, a kis- és a közepes méretű, illetve a nagyvállalatok. A megmérettetésen 244 intézmény és vállalkozás indult, közülük 28 vehette át a kitüntetést.

A díjazottak egyike a Magyar Telekom volt, amely 2008 után másodszor lett Családbarát Munkahely. A távközlési vállalat ezúttal a Fehér Doboz projekttel pályázott. Az elnevezés egy adatbázist takar, amely segít feltérképezni a munkavállalói potenciált, s mint ilyen, megbízható háttér a betöltésre váró pozíciók toborzási-kiválasztási folyamatában. Az adatbázis rendszeres feltöltése emellett arra is jó, hogy tudatosítsa a huzamosabb ideig távol lévő kollégákban: ők maguk is felelősek karrierjük tervezésében, annak további alakulásában. Az adatbázist a vállalat a pályázaton nyert díjból tervezi megvalósítani.

A Magyar Telekom már korábban is sokat tett azért, hogy szerethető és élhető munkahely legyen, és e téren is az ország legjobbjai közé tartozzon. Elindította például az otthon lévő kismamákkal való kapcsolattartást segítő Kismama programot. Ennek gerincét a hírlevelek rendszere és saját intranetes Kismamaoldal alkotja. Rendszeresek a mamazsúrok és a kismamatalálkozók is, ahol szülők és gyerekek találkozhatnak egymással és munkatársaikkal. A vállalat megteremtette a távmunka lehetőségét is, ezzel minden hónap utolsó pénteki munkanapján élhetnek az alkalmazottak.

Idei díjazottak

Néhány további név a Családbarát Munkahely díj idei nyertesei közül:

Eszterházy Károly Főiskola, Pest Megyei Kormányhivatal, Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet, Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet, Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, Zalaszentgróti Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ, Goldmark Károly Művelődési Központ, Gödöllői COOP Vagyonhasznosító és Kereskedelmi Zrt., Alba és Vértes Volán közlekedési társaság.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.