Jövőre is segítenek

Közel 2300 Provident-dolgozó és egyéb résztvevő segített idén önkéntesen különböző oktatási, szociális és egészségügyi intézmények felújításában szerte az országban, a fővárostól a kisközségekig.

Az Őrangyalok munkájának köszönhetően negyvenöt intézmény és környéke vált otthonosabbá. A lelkes csapatok legtöbbet iskolákban, óvodákban és bölcsődékben dolgoztak, szám szerint 23-ban, de kiemelt helyen szerepeltek a fogyatékkal élő felnőttekkel vagy gyermekekkel, a hátrányos szociális helyzetűekkel és az idősekkel foglalkozó intézmények is.

Az idei nem az első hasonló kezdeményezés a Providentnél. A 2011-es és a 2012-es akciókhoz képest 2013-ban négyszer annyi intézmény bevonásával és kétszer annyi segíteni akaró önkéntessel zajlott le a Provident Őrangyalok programsorozat. A támogatott helyszíneket a munkatársak javaslatai alapján választotta ki a vállalat, amely a munkákhoz különféle eszközökről is gondoskodott, összesen ötmillió forint értékben.

Mint Tóth Andrea, a pénzügyi szolgáltató cég kommunikációs vezetője elmondta, több intézményhez közvetlen kapcsolatuk volt, sok területi munkatársuk ugyanis főállásban nevelőként vagy ápolóként dolgozik, ezért jól ismeri a helyi igényeket. Volt, ahol az önkéntesek és a helyiek összefogásának köszönhetően rég esedékes munkálatok valósultak meg. Emellett a kollégák önállóan is gyűjtöttek tanszereket és játékokat a rászoruló gyerekeknek. Az év során rendbe hoztak többek között tanligetet, segítettek sóbarlang felújításában, és az egyik idősotthonban alkalmuk volt egy 105 éves nénit is felköszönteni születésnapja alkalmából.

A Provident önkéntesei 2004 óta több mint hatvanezer munkaórát dolgoztak több száz intézményben. Kórházakban, orvosi rendelőkben, óvodákban, illetve olyan otthonokban, ahol idősek, értelmileg akadályozott vagy autizmussal élő gyerekek és felnőttek, veszélyeztetett anyák vagy hátrányos helyzetű, problémás fiatalkorúak élnek.

– Büszkék lehetünk arra, hogy ilyen csapatunk van: munkatársaink csaknem fele döntött önszántából úgy, hogy szabadidejének egy részét, sokszor családtagjaival együtt, mások segítésével tölti. Jó érzés együtt tenni egy jó ügyért, és látni, milyen nagy örömöt okoz egy megszépült tanterem vagy egy felújított, biztonságosabb játszótér. A közös munka ráadásul jó közösségépítő alkalom is. Ami a jövőt illeti, természetesen nem állunk meg, segíteni szeretnénk mindenhol, ahol erre szükség van –hangsúlyozta Tóth Andrea.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.