Sportos adószavazás

Az átláthatóság jegyében a képviselőjelöltek átadhatják majd saját pártjuknak a nekik juttatott választási támogatást –erről is szavaztak a költségvetéshez benyújtott módosító indítványok között a honatyák. A büdzsé megalapozását szolgáló törvényjavaslat tegnap alakult át, a képviselők leginkább a kormány által támogatott módosító indítványokat fogadták el.

A parlament szintén tegnap fogadta el az adótörvények végleges jövő évi verzióját. A kormány az utolsó pillanatban harmincoldalas módosítást terjesztett elő – pedig elvben már csak apróságokban változhattak volna a szabályok. Sosem így van – most is jutott érdemi módosítás a végére, bár a kormányzati javaslat alapelemei nem változtak. Így csalódniuk kellett azoknak is, akik az utolsó pillanatig reménykedtek abban, hogy a húsáfa jövő évi csökkentése nem csupán az élő és a fél sertésekre vonatkozik majd: maradt az eredeti, az árakat nem befolyásoló kormányzati javaslat. Vadonatúj elem viszont, hogy már nemcsak a szervezőktől, hanem az egyéb árusoktól vásárolt sportesemény-belépők is elszámolhatóak lesznek cafeteriakedvezmény mellett. Szintén a területet (látványcsapatsportokat) érinti az a módosítás, amely kiterjeszti a sportkedvezmény levonhatóságát: nemcsak az adott évi társasági adóból, de az azt követő évek nyereségadójából is levonható lesz a kedvezmény. Ezenkívül hasonló társaságiadó-kedvezmény-szabályok lépnek életbe a film- és előadó-művészet támogatása terén is.

Itt rendelkeznek arról is, hogy hatósági áras legyen a pénztárgépekbe épített adattovábbító egység mobildíja (így nem a verseny, hanem az állam dönti el, mennyit is fizetnek majd a kereskedők a forgalmazóknak.). (V. I.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.