Leépít a Jabil magyar gyára

Komoly leépítésre készül Kelet-Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója, a tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft. Az elektronikai bérgyártással foglalkozó cég, amely egyébként a kormány stratégiai partnere, a megrendeléseinek csökkenésével indokolja a lépést, hangsúlyozva: a vállalat vezetősége folyamatosan dolgozik azon, hogy új vevők és megrendelések érkezzenek a gyárhoz, s mérsékelni lehessen a leépítéseket.

– A vállalat törvényi kötelezettségeinek megfelelően nagyobb létszámú leépítésről tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központját. A Jabilnek mint elektronikai bérgyártó vállalatnak, gyártását minden esetben a vevői megrendelések változásához kell igazítania. Sajnálatos módon a vevői igényekben bekövetkezett változások miatt a vállalat összesen 673 munkatársától kénytelen megválni decemberben. A cég a kényszerű lépéssel a megrendelésekhez igazítja létszámát – tájékoztatta a Borsod Online-t a Jabil.

Hozzátették: minden jelen lévő érintett dolgozót személyesen tájékoztatnak, a nekik járó végkielégítést és más járandóságokat kifizetik, valamint számos formában igyekeznek segíteni azokat, akiktől elköszönnek. A vállalat állásbörzét szervez a munkaügyi központ közreműködésével, melyre meghívja a környékbeli vállalatokat, munkaerő-kölcsönző cégeket, a munkaügyi kirendeltségeket.

A Jabil Tiszaújvárosban olyan világcégeknek végez bérgyártást, mint a telefon- és tabletpiac meghatározó szereplői és autóipari beszállítók. Az üzem a kapacitása csúcsán több mint tízezer embert foglalkoztatott. Korábban legnagyobb ügyfelei között tartották számon a BlackBerryt, amelynek mostanság elég rosszul megy, így a mostani lépés összefüggésbe hozható a kanadai telefoncég vesszőfutásával. (Hírösszefoglalónk)

Munka Tiszaújvárosban. Alábbhagy a nagyüzem
Munka Tiszaújvárosban. Alábbhagy a nagyüzem
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.