Gomba, a „szuper”

Az évezredekkel ezelőtt élt Ötzinél, a jégpáncél alatt fellelt „gleccserembernél” többek között találtak bükkfataplót is, amely megfőzve egészséget megőrző, betegségeket megelőző hatással bír. Pompeji freskók tanúsága szerint a gomba a lakomák kedvelt fogása volt, amit igazol egy római kori szakácskönyv is. Ezt a rég elfeledett gyógyító erőt igyekezett a jó ügy szolgálatába állítani a Magyar Rákellenes Liga és a Bio-Fungi Kft. közös, Go pink! Gomba Pink! szlogennel meghirdetett idei kampánya.

Az ismert Go Pink! jelmondat egyébként október elsejét fémjelzi, amely a mellrák elleni küzdelem világnapja. Ezt követően az egész hónap a rózsaszín jegyében telik el: világszerte ezzel a színnel igyekeznek felhívni a figyelmet a mellrák megelőzésének fontosságára.

Az idei akcióhoz csatlakozott az említett, csiperkegomba-termesztéssel foglalkozó vállalkozás is. A „szuperélelmiszerek” sorát gazdagító gombafajta ugyanis antioxidánsai, magas B- és D-vitamin-tartalma és immunrendszert erősítő ásványi anyagai révén jelentős szerepet játszhat a rák megelőzésében. Az októberi kampány idején a gombafogyasztók a Tesco és az Aldi üzleteiben juthatnak hozzá a GOmbaPink termékekhez. A Bio-Fungi minden eladott rózsaszín tálcás gomba után öt, illetve tíz forint támogatást juttat a Magyar Rákellenes Ligának, ezzel segítve a daganatos betegek felépülését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.