Jövőre a mobilra fogadnak

Megdobta a Szerencsejáték Zrt. internetes fogadási oldala, a Tippmixpro forgalmát a nemzeti labdarúgó-bajnokságok és a Bajnokok Ligája őszi indulása – tájékoztatta lapunkat Koppány Gergely igazgatóhelyettes.

A több érdeklődőt vonzó meccsek, valamint az oldal most futó hirdetési kampányának együttes hatásaként rövid idő alatt több mint a felével gyarapodott az aktív játékosok száma. Pontos adatot nem árult el, de annyit elmondott, hogy időarányosan jól állnak a kitűzött cél teljesítésével, év végére elérheti, sőt meg is haladhatja az 50 ezret az aktív, havonta legalább egyszer fogadó felhasználók száma.

A Szerencsejáték Zrt.-nél korábban tartottak attól, hogy a Tippmixpro közönséget vesz el a hagyományos módon, lottózókban játszható Tippmixtől, ám az eddigi tapasztalatok szerint ez nem így történt, a két játék forgalma párhuzamosan emelkedik. A fogadási bevételek – ebben a Totó, Góltotó, Tippmix, Tippmax együtt szerepel – a 2011-es 44,4 milliárdról 2012-re 54,3 milliárd forintra emelkedtek, az idei első fél évről kiadott üzleti jelentés szerint ez további 20 százalékkal nőtt – ebben már a Tippmixpro két hónapos működése is benne van.

Az internetes sportfogadási oldal fejlesztése most is folyik, készül a Tippmixpro mobiltelefonra és táblagépre optimalizált verziója. A tervek szerint ezzel a megoldással jövő év első felében jelennek meg, alighanem a labdarúgó-világbajnokság indulása előtt. Erre szükség is van, mert a nemzetközi tapasztalatok szerint a mobil eszközökön való elérhetőség újabb jelentős lökést ad a felhasználói szám növekedésének.

A labdarúgás ráadásul messze a legkedveltebb sportág a játékosok körében, a fogadások 65 százaléka a focimeccsekkel kapcsolatban érkezik. A futball dominanciáját jól mutatja, hogy a második legnépszerűbb sport, a tenisz a Tippmixpro teljes forgalmának 17 százalékát adja. Kérdésünkre, hogy mennyire veszélyeztetik a társaság terveit a magyarországi ügyfeleknek engedély nélkül, illegálisan sportfogadást biztosító külföldi internetes vállalkozások, Koppány úgy fogalmazott: mindenképpen a szolgáltatás minőségével szeretnék a piaci jelenlétüket erősíteni, piacvezetővé válni.

Ezzel együtt ismeretei szerint jövő januártól a magyar hatóságok blokkolhatják az itteni játékosok számára most még elérhető nemzetközi oldalakat. A hazai igények kielégítésére támaszkodó növekedés azért is alapvető, mert bármelyik konkurens számára nyitva áll a magyar piac – amennyiben együttműködik a felügyeleti szervekkel, és megfizeti a koncessziós díjakat, a kapcsolódó adókat és egyéb költségeket. Ehhez persze az is kellene, hogy a kormány kiírja a koncessziós pályázatot. Ám mivel az még nem jelent meg, így január végéig biztosan nem lesz olyan nemzetközi sportfogadási vagy pókeroldal, amely a jogszabályoknak megfelelően működhetne Magyarországon.

Januártól blokkolhatják a külföldi konkurenseket
Januártól blokkolhatják a külföldi konkurenseket
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.