Adóvégrehajtás indult a Sólyom ellen

Újabb gondokkal küzd a Sólyom Hungarian Airways Kft.: adóvégrehajtást indított ellenük a NAV. Vágó József ügyvezető azonban ígéri: a probléma csak átmeneti, a NAV-tartozást, ahogy a fizetéseket is, rövid időn belül kifizetik.

Alaposan meglepődhet, aki a NAV-adóvégrehajtás alatt álló vállalatok adatbázisát böngészi, abban ugyanis szerepel a Sólyom Hungarian Airways. Azt ugyan nem lehet tudni ez alapján, hogy pontosan milyen közteherrel és mennyivel tartozik a cég, de ennek ismeretében aligha csodálkozhatunk azon, hogy nem tudták elutalni a fizetéseket. Az adóvégrehajtás alatt álló cégek számláin ugyanis az általános gyakorlat szerint inkasszó van, mindaddig, amíg ki nem egyenlítik lejárt köztartozásaikat. A Népszabadság Sólyom-dolgozóktól úgy tudja: házipénztárból már kaptak ötvenezer forint előleget a bérekhez.

Kiküldik a hatóság munkatársait A’lmoshoz
Kiküldik a hatóság munkatársait A’lmoshoz

– A munkabérek után esedékes járulékokkal tartozunk a NAV-nak, azonban hamarosan megoldódik ez a kérdés. Az a cég, amely munkabért nem tud fizetni, aligha képes rendezni a közterheket – mondta megkeresésünkre Vágó József igazgató, hangsúlyozva: reményei szerint napokon belül megoldódik a kérdés, kifizetik a járulékokat és béreket is. Az engedélyezési eljárásokkal kapcsolatban elmondta: a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei hétfőn utaznak ki Borunemouthba A’lmos vezér légialkalmassági vizsgálatára, a Sólyom megvette a repülőjegyeket a hatóság embereinek.

Oda-vissza – tette hozzá. Vágó József azonban személy szerint „elégedetlen a hatóság hozzáállásával és szakmaiságával”. – Egyre több adattal rendelkezünk, amelyek alátámasztják a hatósági eljárások szabálytalanságát és szakszerűtlenségét – mondta Vágó, de nem bocsátkozott a részletekbe. Egy lapunkhoz eljutott meghívó szerint az Országgyűlés sport és turizmus bizottságának elnöke, Bobák Zsolt (Fidesz–KDNP) meghívta a bizottság november végi ülésére Lucsik Jánost, a Sólyom Holding ügyvezetőjét, mert tájékozódni kíván a légitársaság alapításának állásáról. Mindezt azzal indokolta, hogy a Malév csődjét mennyire megszenvedte a turisztikai szektor és a nemzetgazdaság, így kívánatos volna egy új nemzeti légitársaság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.