A szállodaiparban is kipróbálja magát az Orangeways

Új terület felé nyit az eddig leginkább nemzetközi távolsági autóbuszjáratairól ismert Orangeways tulajdonosa, az Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding (OKHH) Nyrt., amely megnyitotta első szállodáját Budapesten, az Ócsai úton –derül ki a cég közleményéből.

A háromcsillagos, 93 szobás létesítményben egy éjszaka nem kerül tízezer forintnál többe, és ez már a reggelit is tartalmazza. A szobaár egyébként telítettségtől függően változhat, holtszezonban akár 30 eurónál (mintegy 9 ezer forint) is alacsonyabb lehet. Kovács Miklós, a cég vezérigazgatója lapunknak elmondta, hogy a szálloda épületét harminc évre bérelték ki, és az üzemeltetést saját dolgozóik végzik. Foglalni az interneten lehet, adott esetben a buszjegy vásárlásával egy időben vagy akár az utazás ideje alatt. A társaság egyébként ingyenes ingajáratot közlekedtet a népligeti buszpályaudvar és a szálloda között. Az Orangeways a tapasztalatok alapján azt is vizsgálja, hogy mely más európai nagyvárosokban lehetne a budapestihez hasonló szállodát létrehoznia. Prága például ideális helyszín lenne ehhez.

A vállalat tovább szeretne terjeszkedni a nemzetközi terepen. Sikeresnek mondják a nemrég indult Budapest–Zágráb–Ljubljana és a tavasszal startolt Budapest–Salzburg–München járatot, s ezeken felül most újabb célállomások – Amszterdam és London – beindítását tervezik. Az első fél évük mérlege pozitív: az utasszám meghaladta a 170 ezret, amely mintegy hétszázalékos növekedés az elmúlt év hasonló időszakához képest. Az árbevétel ennél nagyobb ütemben, 25 százalékkal emelkedve 555 millió forintra ugrott ugyanezen időszakban.

A céggel kapcsolatos hír volt a közelmúltban az OKHH cégformájának megváltoztatása zrt.-ből nyrt.-vé, és egy 2,4 milliárd forint értékű tőkeemelés, amit annak érdekében hajtottak végre, hogy részvényeiket bevezethessék a tőzsdére. Kovács Miklós vezérigazgató, s egyben a társaság legnagyobb részvényese lapunknak akkor elmondta: a folyamat végén nyilvános részvénykibocsátást terveznek, amelynek keretében a vállalatcsoport 35–49 százaléka kerülhet a budapesti börzére.

A tőzsdei megjelenés után érkező friss tőkét elsősorban nemzetközi terjeszkedésükre és szolgáltatásaik minőségének javítására fordítják majd. A hátralévő teendőkkel kapcsolatban most kifejtette, hogy eddig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) jegybanki beolvadására vártak, amely így már az MNB kebelén belül tudja auditálni a harmadik negyedéves mérlegüket. Ha ez megtörténik, már nem lesz akadálya a tőzsdei bevezetésnek, amire Kovács Miklós reményei szerint még az idén sor kerül.

Az első fél évben hét százalékkal nőtt az Orangeways utasforgalma
Az első fél évben hét százalékkal nőtt az Orangeways utasforgalma
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.