Serény őrangyalok

Eddig 30 helyszínen közel 1700 Provident-önkéntes segített országszerte szombatonként szociális, oktatási és egészségügyi intézmények felújításában.

A 2013-as Provident Őrangyalok programsorozat részeként a vállalat munkatársai szinte minden régióban serénykedtek már: sportpályákat és udvarokat tettek rendbe, játszóházakat, tantermeket újítottak fel, kerítéseket és bútorokat festettek, építettek járdát, sőt szereltek raklapbútorokat is, ha arra volt szükség. Az Őrangyalok munkájának köszönhetően sok esetben nehéz szociális körülmények között élő, illetve értelmileg sérült gyerekek környezete válhatott otthonosabbá. Novemberig közel 1000 önkéntes támogatásával további 15 iskola, óvoda és egyéb intézmény számíthat hasonló segítségre.

Az idei önkéntes napokra a 2011-es és a 2012-es, tíz-tíz helyszínen bonyolított Provident Őrangyalok programsorozat sikere nyomán kerül sor, immár kibővített formában. A támogatott helyszíneket belső pályáztatás útján, a kollégák javaslatai alapján gyűjtötték össze. A pénzügyi vállalkozás összesen ötmillió forintot fordít a szükséges eszközökre, legyen az festék, gipszkarton, kerti játék, térkő vagy facsemete.

– Az idei őrangyalprogram során összesen 45 intézménynek segítünk, és büszkén mondhatom, ebből 30 helyszín lett szebb és otthonosabb kollégáink munkájának köszönhetően. Számos esetben közvetlen kapcsolatunk is volt az intézményekkel, hiszen a kereskedelmi területen tevékenykedő munkatársaink közül jó néhányan főállásban pedagógusként, ápolóként, gondozóként vagy nevelőként dolgoznak – összegezte a tapasztalatokat Tóth Andrea, a vállalat kommunikációs vezetője.

A Provident önkéntesei 2004 óta több mint hatvanezer órát dolgoztak több száz óvodában, fogyatékosok, idősek, veszélyeztetett anyák, problémás fiatalkorúak otthonaiban, kórházakban és orvosi rendelőkben. Az elmúlt években kiemelt figyelmet fordítottak a nehéz szociális körülmények között élő, illetve értelmileg, tanulásban akadályozott, autizmussal élő gyerekek támogatására. A munkatársak sok esetben önálló gyűjtést is szerveztek, így ajándékoztak a rászoruló gyerekeknek taneszközöket és játékokat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.