ÖkoRulez ötször

Szeptemberben ezzel az elnevezéssel indította útjára új projektjét a KÖVET Egyesület. Az öt dunántúli városban zajló program célja, hogy az adott térségek lakói, vállalkozói, diákjai és politikusai érzékenyebbé váljanak a fenntarthatóság ügyére.

Az első találkozó már le is zajlott Győrben, ahol az ökológiai lábnyom kérdését járták körül a szakértők, a következő, keszthelyi rendezvényen (október 3–4.) pedig az új közgazdaságtanról, a bionómiáról esik szó. Zalaegerszegen (október 10–11.) a globális rendszerválságról folyik majd az eszmecsere, Kaposváron (november 7–8.) a Valóban Felelős Vállalat-modell lesz a téma, végül Pécsett (november 21–22.) a korábbi helyszínek témáiból kapnak összefoglalót a résztvevők.

Az előadásokat kerekasztal-beszélgetések követik helyi vállalkozók, civilek, tudósok és politikusok részvételével. A Követ programja ugyanis arra az alapvetésre épít, hogy a helyi problémákat az ott élők ismerik a legjobban, és a megoldásokat is csak velük közösen érdemes megalkotni.

A program az Új Széchenyi-terv keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a KEOP-6.1.0/B/11 pályázat keretében valósul meg.

További részletek: a www.bionomia.hu oldalon és a projekt Facebook-oldalán találhatók.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.