Mentés másként

Szeptember 28-án hatodik alkalommal rendez Fenntarthatósági Napot a Magyar Telekom. A fesztivál-konferencia napközben hagyományosan a Föld állapotára, az aktuális világképre, s benne a magunk szerepére, helyzetére, lehetőségeire világít rá izgalmas diskurzusokkal és egy kiállítással. Este díjátadó és koncert.

Novák Péter , a rendezvény „örökös” házigazdája délelőtt 11 órakor nyitja ki a Millenáris Teátrum kapuját. Az első programpont a szülőket megszólítva arról szól, milyen hatással van a médiafogyasztás a gyermekek értelmi és érzelmi fejlődésére. A beszélgetőtársak többek között: Kádár Annamária gyermekpszichológus (a Mesepszichológia c. könyv szerzője), Gyurkó Szilvia, az UNICEF Magyar Bizottságának emberi jogi igazgatója, a Mobilsuli Egyesület képviseletében Ujvári Judit, és jelen lesz egy gyerektévé­ csatorna munkatársa is. Aki kérdez: a Fenntarthatósági Média Klub képviseletében Barabás Éva (RTL Klub).

A Fenntarthatósági Média Klubot a környezeti szekcióban Németh Lajos meteorológus képviseli. A szekcióbeszélgetések vendégei között a legkülönbözőbb szakterületek képviselői foglalnak helyet – lesz köztük tudós, szociológus, pszichológus, meteorológus, építész, reklámszakember és elkötelezett civil is. Helyzetet elemeznek, jövőt vizionálnak, és megoldásokat, lehetőségeket kínálnak a szemlélet­ és életmódváltásra.

Szó lesz egyebek mellett arról, hogyan értsék meg egymást a különböző generációk, meddig nyújtózkodhat a fogyasztói társadalom, milyen arányban befolyásolják a zöldtényezők a vásárlói döntéseket. Merre tart az innováció, milyen éghajlat vár ránk a jövőben, hogyan és mitől működhetnek a kisközösségek, és mi lesz azokkal, akiket mindez nem érdekel?

A Millenáris Parkban felállított standsoron bemutatkozik alternatív energiás, rongyokból divatos, drogprevenciós, zöldboltos, kartonból játékos, környezetbarát csomagolóanyagos, valamint egy bringaambulanciás, aki a helyszínen is szolgáltat. Este nyolctól gazdára találnak a korábban kiírt pályázatok díjai, az estét optimista afterparty zárja. Fellép Nemjuci és a Random Trip, most éppen Krsával, Barabás Lőrinccel és Ivánnal (az Iván és a Parazolból).

Támogatói háttér: A Telekom hatodik éve gazdája az egyre népszerűbb Fenntarthatósági Napnak.

Bővebben: www.fenntarthatonap.hu

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.