Fontos gyakorlati útmutató

Kis- és középvállalkozások számára nyújt gyakorlati útmutatót a tisztességes üzleti megoldások bevezetéséhez az a kiadvány és honlap, amellyel nemrégiben ismerkedhettek meg a Telenor és a Transparency International Magyarország partnerei.

A Telenor támogatásával kiadott füzet az Útmutató vesztegetésellenes üzletpolitikai irányelvek kidolgozására címet viseli, azt a Transparency International kifejezetten a magyar kis- és középvállalkozások számára készítette el. Azoknak nyújt gyakorlati útmutatást, amelyek vesztegetésellenes stratégiát kívánnak életbe léptetni, és e szerint működtetnék vállalkozásukat.

A kiadvány a Transparency International nemzetközi irányelvei és a magyar vállalatvezetőkkel készített mélyinterjúk alapján készült. Világos és egyszerű hatlépcsős eljárást mutat be, amelynek segítségével a kis- és közepes méretű vállalkozások méretüknek és erőforrásaiknak megfelelő vesztegetésellenes programot indíthatnak el. A pontos és gyakorlatias leírások mellett több életszerű helyzet is szerepel, ezzel is segítve a megelőzést.

A törökbálinti Telenor Házban megrendezett kerekasztal-beszélgetésen a Telenor beszállítói és civilszektorbeli partnerei vettek részt. A középpontban az etikus vállalati működés gyakorlata állt. Megnyitóbeszédében Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója elmondta: a multinacionális vállalatoknak komoly felelősségük van az átlátható gazdasági környezet kialakításában, amelynek része, hogy támogatják magyarországi partnereiket és beszállítóikat az etikus és átlátható működés terén. Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezetője a mélyinterjúk tapasztalatait összegezve elmondta: a kkv-k az etikus működés révén megbízhatóbb üzleti partnerré válnak, több megrendelést és megbízást kapnak. Növelik a cég hírnevét és vonzerejét – ami nagyon fontos a marketing és a munkaerő-toborzás szempontjából –, emellett erősítik a vállalaton belüli munkamorált és lojalitást is.

Elérhető, letölthető: A kiadvány a www.telenor.hu, a www.transparency.hu, illetve a www.vallalatietika.hu oldalról tölthető le. Az utóbbi sok egyéb információval és könnyen adaptálható megoldással is szolgál az etikus vállalati működésre törekvő kkv-k számára.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.