Felhőalapú ajándék

A Microsoft szoftverajándékozási programja nemrégiben az office 365 nonprofit szervezetek részére fejlesztett verziójával bővült ki.A továbblépés lehetősége jelenleg 41 országban – köztük Magyarországon – érhető el, s az országok száma egy év alatt akár 90-re is nőhet.

A nonprofit szervezetek ugyanúgy működnek, mint bármely más vállalkozás, ugyanakkor soknak nincs elegendő forrása ahhoz, hogy a legkorszerűbb technológiai megoldásokat használja. A felhőalapú irodai csomag használatával a felhasználóknak kevesebb időt és energiát kell informatikára fordítaniuk, munkájuk hatékonyabb és eredményesebb lehet, felszabaduló forrásaikat pedig alaptevékenységükre koncentrálhatják, legyen az hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatása vagy tudományos kutatás.

Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) egyike azoknak a civilszervezeteknek, amelyek immár a gyakorlatban is élvezik az IT-rendszer korszerűsítésének, a Microsoft Office 365 és a SharePoint alkalmazásának előnyeit. A szervezet egyik legfontosabb feladata, hogy kapcsolatot teremtsen a munkát kereső önkéntesek és az önkénteseket kereső szervezetek között. Erre szolgál a honlapján elérhető adatbázis, ahol folyamatosan kb. 1200 fogadó szervezet teszi közzé a náluk elérhető feladatokat, tevékenységeket. A regisztrált önkéntesek száma mintegy ­6000, az adatbázist naponta több száz érdeklődő látogatja.

„A vállalati önkéntes programok szervezésének sajátossága, hogy nagyon sokat dolgozunk az irodán kívül, tárgyalásokra megyünk, rendezvényhelyszíneket látogatunk. Ezért óriási előrelépés számunkra, hogy az Office 365 révén minden információ bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről elérhető. A SharePoint adatbázisával a különböző projektekhez kapcsolódó adatlapok és információk egy helyen, egy jól használható adatbázisban szerepelnek. Az eszközben statisztikákat és lekérdezéseket is készíthetünk, ami abban segít, hogy átlássuk, mely területen milyen tendenciák erősödnek a munka során. Ezek a fejlesztések rendkívüli módon megnövelik a munka hatékonyságát” – összegezte az első tapasztalatokat F. Tóth András, az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Támogatói háttér: A Microsoft 30 éve támogatja a nonprofit szervezeteket különféle adományokkal, elsősorban szoftverekkel, szoftveradományozó partnere a TechSoup Global. A vállalat a 2012–2013-as pénzügyi évben a világ 115 országában 70 286 nonprofit szervezetnek ajándékozott szoftvereket, szolgáltatásokat és készpénzt összesen 795 millió dollár értékben. A Microsoft Magyarország közel 200 főt foglalkoztat, partnerprogramjában 2200 hazai vállalkozással működik együtt. Négyszer nyerte el a Legjobb Munkahely címet (2003, 2006, 2008, 2012), az MNKSZ pályázatán pedig megkapta a Legjobb Női Munkahely 2009 elismerést.

 

Regisztráció, információ

A hazai adományozás folyamatát a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK) CivilTech programja fogja össze. A Microsoft Office 365 iránt érdeklődő hazai nonprofit szervezeteknek ezért a www.civiltech.hu oldalon kell regisztrálniuk. A migrációra vonatkozó információk és az azt segítő erőforrások a www.office.microsoft.com/ hu-hu oldalon találhatók meg.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.