Tízéves évforduló

Ebben az évben ünnepli tízéves fennállását a K & H gyógyvarázs programja, amelynek keretében 257 egészségügyi intézmény részesült összesen 476 millió forintnyi, műszervásárlásra fordítható támogatásban. Nemrégiben kihirdették a program idei pályázati támogatottjait is: 11 intézmény együttesen húszmillió forintot kapott.

Az országos pályázatra 89 intézmény jelentkezett, közülük a szakmai zsűri egy budapesti és öt vidéki gyermek-egészségügyi intézményt, valamint öt vidéki mentőállomást választott ki. Mivel ezúttal kiemelt figyelemben részesültek a halmozottan sérült gyermekeket ellátó és segítő, valamint a gyermekfogászati ellátást nyújtó intézmények pályázatai, a nyertesek között két-két ilyen intézmény szerepel.

A kerek évforduló alkalmából a K & H felajánlott egy ötmillió forintos különdíjat is. Ezt az összeget a zsűri döntése alapján a Májbeteg Gyermekekért Alapítvány használhatja fel, amely a májtranszplantációra szoruló csecsemők és családjaik gondjain igyekszik könnyíteni.

A májátültetés idehaza csak a felnőttek és a nagyobb gyermekek esetében megoldható, a kisebbek májtranszplantációja azonban egyelőre nem. Évente 6-8 csecsemő élete múlik azon, hogy kap-e esélyt a kizárólag külföldön elvégezhető beavatkozásra. Mivel az esetek 80%-ában a donor a szülőpár egyike, a gyermekek felkészítése, gyógyítása és utógondozása óriási terhet jelent a családok számára. A bankcsoport az említett alapítvány támogatásával járul hozzá a súlyos nehézségek megoldásához, az érintettek felépüléséhez.

 

Korszerű diagnosztika

A K & H gyógyvarázs program 2003 óta támogatja a korszerű egészségügyi műszerek beszerzését. Az időközben kibővült programra az OEP által finanszírozott, fekvő- és járóbeteg-ellátást végző gyermekkórházak, a kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályai, illetve gyermekmentő-állomások pályázhatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.