Energikus tanévkezdés

Nyárbúcsúztató családi nappal és több ezer sportcsomaggal segíti az iskolások szeptemberi tanévkezdését az E.ON, amely hagyományosan kiemelt helyen kezeli a jövő generációinak fejlődését és támogatását.

A vállalat az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnereként évek óta aktív részt vállal a nélkülöző és bajba jutott családok hatékony támogatásában. Az Iskolakezdés együtt! program az E.ON pénzügyi hozzájárulásával abban nyújt segítséget, hogy a szeptemberi becsengetés előtt több mint ezer hátrányos helyzetű gyermek juthasson minőségi tanszercsomaghoz. A tízezer forint értékű, korosztályos igények szerint összeállított adományokat a segélyszervezet augusztusban juttatja el olyan családoknak, amelyek számára az iskolakezdés, a tanszerek beszerzése nagy anyagi megterhelést jelent.

A támogatás a tanszercsomag átadásával nem ér véget, a kedvezményezett kisiskolás gyermekek kezét a segélyszervezet tanév közben sem engedi el. Fejlesztő és szociális szakemberei egyéni és közösségi foglalkozások keretében segítenek leküzdeni a szegénység okozta hátrányokat. Az akcióhoz bárki csatlakozhat a 1353-as adományvonal hívásával, illetve a www.segelyszervezet.hu/iskolakedes weboldalon.

További iskolakezdési segítségként az E.ON augusztus végéig 6000 sportszercsomagot juttat el a működési területén lévő kis- és közepes nagyságú települések iskoláiba, illetve a vállalat Energiakaland és Zöld Bajnok programjaiban részt vevő debreceni, pécsi és nagykanizsai oktatási intézményekbe. A pólót, labdát, baseballsapkát, ugrókötelet és futball-labdát tartalmazó zsákokat az elsős kisiskolások kapják, ezzel is ösztönözve az iskolai és szabadidős sportolást.

– Azt szeretnénk, ha minél több család és gyerek sikerrel vághatna neki az új tanévnek. A szűkös anyagi körülmények között élő családok számára a szeptemberi iskolakezdés újabb terhet jelent. Az elsős kisiskolások tanszercsomagja pedig különösen drága,mert ilyenkor kell megvenni az alapfelszerelést is. Nekik szeretnénk könnyebbé és nyugodtabbá tenni a felkészülést, hogy a szeptember egy új, sikeres tanév kezdetét jelentse – hangsúlyozta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Az iskolakezdési program harmadik elemeként augusztus 31-én az E.ON Családi Foci- és Sportnappal búcsúztatja a nyarat Győrben az Aranyparton, hogy a gyermekek és családjaik feltöltődve kezdhessék a tanévet. Az ingyenes programok reggel kilenckor kezdődnek – előbb Czanik Balázs segít a bemelegítésben, majd beindulnak a kispályás focibajnokság fordulói. A ligetben egyidejűleg több helyen is sportolhatnak a különböző életkorú gyermekek és a felnőttek. A sportprogramokat egész napos Class FM-kívánságműsor és családi főzőverseny kíséri. A napot Az Ének Iskolája felfedezettjeinek koncertje zárja, a nyertes gyerekek százai pedig egy új focilabdával térhetnek haza.

A családi és sportnap után jól kezdődik a tanév
A családi és sportnap után jól kezdődik a tanév
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.