Balatoni vitorlás regatta

A Magyar Vitorlás Szövetség jóvoltából idén első ízben rendeztek karitatív vitorlásverseny-sorozatot a nehéz élethelyzetben lévő gyermekek számára.

A kezdeményezéssel hagyományt szeretnének teremteni azért, hogy a nehéz élethelyzetben lévő gyermekek a versenyprogram adta keretek között kapcsolódhassanak ki, és juthassanak különleges, lelki rehabilitációt is elősegítő élményekhez. Az első alkalmat erre júliusban a 45. Kékszalag nyújtotta, a második megmérettetésre augusztus 8-án, az immár ötödször megrendezett SOS Gyermekfalu Regattán került sor. Mindkét napon az SOS Gyermekfalu Magyarország Alapítvány által működtetett „falvak” lakói ismerkedhettek meg a balatoni hajózás örömeivel.

A karitatív versenysorozat ötlete mögé rövid idő alatt felsorakozott a vitorlázótársadalom egy része is: húszan tették lehetővé, hogy hajójukkal a meghívott százötven gyermek rövid pályaversenyen vegyen részt. Erre a tihanyi apátság alatt elterülő vízfelületen került sor. A gyerekek, akik a magyarországi SOS-intézményekből – Battonyáról, Kecskemétről, Kőszegről, Séből, Lajosmizséről és Szegedről – érkeztek, a Balaton legszebb hajóin, többek között az Infinitin, a Magnumon, a Nemere II-n, a Blöffön, a Talizmánon és a Tabun élték át a verseny izgalmait. Többen először vettek részt ezen a különleges programon, és sokan most látták először a magyar tengert.

A gyermekek más élményekkel is gazdagodtak. A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó bemutatóján megtudhatták, mi a teendő, ha autóbalesetet látnak, égési sérülten vagy törött végtagú emberen kell segíteni, netán szakszerű újraélesztésre van szükség.

A bemutatón a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a balatonfüredi tűzoltóság és az Országos Mentőszolgálat munkatársai működtek közre.

Támogatói háttér: Az Erste Bank képviselői jelképesen idén is az augusztusi vitorlásnapon adták át azt a kétmillió forintos adományt, amellyel a pénzintézet 2000 óta támogatja az SOS Gyermekfalvak tevékenységét.

További támogatók: a Kékszalaggyőztes Litkey Farkas, a Magnum Sailing Team és a Tecon SE Bakóczy Kálmánnal az élen, aki évek óta segíti az SOS-gyermekeket.

INFORMÁCIÓ AZ ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁ SÁNAK MIKÉNTJÉRŐL:www.sos.hu

A gyerekek a Balaton legszebb hajóin élték át a verseny izgalmait
A gyerekek a Balaton legszebb hajóin élték át a verseny izgalmait
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.