Airbus névenfolytatja az EADS-konszern

Felveszi presztízsmárkája, az Airbus nevét anyacége, az EADS. A légi közlekedési, védelmi és űrtechnológiai eszközöket gyártó nyugat-európai vállalatóriás ezzel is elismeri fő nyereségtermelő forrásának érdemeit.

A cégér átfestésére a komplex átszervezése keretében kerül sor. A legnagyobb európai repülőgépgyártó cégstruktúráját egyszerűsítik. Három divízióba tömörítik az egyes tevékenységeket: az egyik a polgári célú repülés számára gépeket gyártó, a másik a helikoptergyártó, a harmadik pedig a védelmi és űrtechnológiai eszközöket gyártó részleg lesz – írja a Bloomberg.

Az utóbbi években a védelmi eszközgyártó profi l erősítésével próbálták meg a vállalaton belül kiegyenlíteni az Airbus dominanciáját, de a brit BAE Systems tavaly kudarccal végződött felvásárlási kísérlete után a cég tulajdonosai letettek ezen szándékukról. Ezt igazolja a mostani döntés, amit azután jelentettek be, hogy az EADS 23 százalékkal növelte profitját a második negyedévben az egy évvel ezelőttihez képest – az Airbus jóvoltából. Az EADS adózás előtti nyeresége 887 millió euró volt a második negyedévben, ebből 637 milliót szállított az Airbus, amelynek forgalma két százalékkal növekedve 9,74 milliárd euró volt a vizsgált időszakban. Az céget az utóbbi években Tom Enders vezérigazgató megpróbálta depolitizálni, s a kormányzati kapcsolatrendszer erősítése helyett a befektetők felé fordította a vállalatot. A szálak lazítása elemzők szerint sikerrel járt, és könnyebbé tette az EADS irányítását. Ez megmutatkozik a konszern eredményességében is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.