Melltartógyártók 555 millió dolláros násza

Fúzió készül a fehérneműpiacon: az amerikai Hanes Brands 555 millió dollárt fizet készpénzben a szintén amerikai Maidenformért, emellett annak húszmillió dolláros adósságát is magára vállalja. A Hanes világmárkák sorának gyártójaként ismert, hozzá tartozik például a Wonderbra melltartó és a Champion sportruházati cikkek mellett a többi között a Playtex, a Bali, a L’eggs is.

Fúzió készül a fehérneműpiacon: az amerikai Hanes Brands 555 millió dollárt fizet készpénzben a szintén amerikai Maidenformért, emellett annak húszmillió dolláros adósságát is magára vállalja. A Hanes világmárkák sorának gyártójaként ismert, hozzá tartozik például a Wonderbra melltartó és a Champion sportruházati cikkek mellett a többi között a Playtex, a Bali, a L’eggs is. A tavaly 4,5 milliárd dolláros forgalmat felmutató Haneshez képest a Maidenform kis halnak számít a maga 600 milliós eladásaival. Előbbi 440, utóbbi 33 millió dolláros nyereséget termelt tavaly, és az amerikai gazdaság talpra állásával forgalmuk dinamikus emelkedésére számíthatnak. Az egyesüléssel létrejövő új cég mellben mindenképpen „erős” lesz, hiszen mindketten tradicionális gyártónak számítanak ezen a téren. Iparági felmérések szerint a melltartó egyébként is különösen fontos, hiszen az évi harmincmilliárd dollárosra becsült teljes fehérneműpiac bevételének felét ez szolgáltatja.

A Hanest elsősorban a termékpaletta szélesítésének szándéka vezette, amikor ajánlatot tett a Maidenformra, Richard Noll vezérigazgató szerint a két cég tökéletesen kiegészíti egymást, így terjeszkedési esélyeik rendkívül jók – írja a The Wall Street Journal.

Az elfogadott ajánlat végül 23 százalékos felárat tartalmaz a Maidenform legutóbbi tőzsdei záróárához képest. A fúziót a Hanes-részvényesek is pártolják, ezt jelzi az árfolyam 7,5 százalékos emelkedése. A riválisok előretörése is a Hanes karjaiba hajtotta a Maidenformot, ketten együtt ugyanis könnyebben vehetik fel a versenyt az olyan konkurensekkel, mint a Victoria’s Secret vagy a dinamikusan fejlődő Spanx.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.