Őrangyalok akcióban

Idén is sikerrel vette kezdetét a Provident Őrangyalok elnevezésű, önkéntes programsorozat. Ennek keretében a Provident kétezer dolgozója novemberig az ország több mint negyven pontján segédkezik szociális, oktatási és egészségügyi intézmények felújításában.

A pénzügyi vállalkozás 2004 óta szervez önkéntes akciókat, amelyek során munkatársai már több mint hatvanezer munkaórát dolgoztak több száz óvodában, fogyatékosok, idősek, veszélyeztetett anyák, problémás fiatalkorúak otthonaiban, kórházakban és orvosi rendelőkben. Az idei önkéntes napok kibővített formában az előző két év programsorozatának sikereire támaszkodnak, amikor a Provident Őrangyalok tíz-tíz helyszínen tevékenykedtek. A jótékony célú, egyúttal közösségépítésre is kiváló alkalmakat mind az intézmények, mind a kollégák nagy örömmel fogadták.

A vállalat 2013-ban mintegy ötmillió forintot fordít a szükséges eszközökre, például festékre, gipszkartonra, kerti játékokra, térkőre és facsemetékre. A támogatott helyszíneket a cég belső pályáztatással, a kollégák javaslatai alapján gyűjtötte össze, és többféle (pl. rászorultsági, földrajzi) szempontot követett.

– Kereskedelmi területen tevékenykedő munkatársaink közül jó néhányan főállásban pedagógusként, ápolóként, gondozóként, nevelőként vagy mentősként dolgoznak. Rajtuk keresztül számos olyan intézményt ismertünk meg, amelyeknek igen sokat számít az alkalmankénti mintegy 160 munkaóra és a mellé felajánlott pénzadomány – fogalmazott Tóth Andrea, a Provident kommunikációs vezetője. Mint elmondta, időnként másfajta megmozdulásokra is sor kerül. Nemrégiben, a dunai árvíz idején például a kollégák is rakták a zsákokat a gátakon kisebb-nagyobb önszerveződő csoportokban. – Sokan szabadságot vettek ki, mert az évek során megtapasztalták, hogy összefogással mennyi minden tehető a helyi közösségekért – hangsúlyozta.

A Provident Őrangyalok elnevezésű önkéntes program partnerei között egyaránt szerepeltek hátrányos helyzetű kistelepülések óvodái és patinás, nagy budapesti intézmények – olyanok, mint a Vakok Iskolája, a Marczibányi téri Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja vagy a fogyatékos gyermekek ellátására szakosodott Mozgásjavító Iskola.

Diósjenőn, a Szentgyörgyi István Iskolában ötvenketten dolgoztak
Diósjenőn, a Szentgyörgyi István Iskolában ötvenketten dolgoztak
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.