Együtt sokra KÉPES-ek

Vállalatok, civilszervezetek és a helyi önkormányzat összefogásával újítják fel a KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program tagjai a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvodát.

Nemrégiben indult útjára a KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program, amelynek keretében elsőként a székesfehérvári Gyöngyvirág óvoda felújítása kezdődhet el. A kezdeményezés különlegessége, hogy a gyermekintézmény szebbé tételében eltérő tevékenységi körű vállalatok, civilszervezetek és az állami szféra egyaránt részt vesz.

Az 1975-ben alapított Gyöngyvirág óvoda közel 400 kisgyermeket fogad minden évben. Tizenöt csoportja közül az egyik a különleges odafigyelést igénylő autista gyermekekkel foglalkozik, és van két német nemzetiségi csoportja is. Az előzetes felmérés során kiderült, hogy az épület teljes felújításához több mint 70 millió forintra lenne szükség. A projekt résztvevői – termelő és szolgáltató cégek, civilszervezetek és az önkormányzat – együttesen e célra csaknem 17 millió forintot gyűjtöttek össze, amiből az épület vizesblokkjainak, burkolatának és beázás miatt megrongálódott tetőszerkezetének felújítása oldható meg. A KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program a DENSO Kft. kezdeményezésére jött létre. A hosszú távú CSR-összefogás további partnerek csatlakozását várja, célja, hogy a mintaprojektet továbbiak kövessék.

 

Támogatói háttér: A szándéknyilatkozat aláírói: Alba Pláza Székesfehérvár, Alcoa-Köfém Kft., Coca-Cola HBC Magyarország Kft., DENSO Gyártó Magyarország Kft., General Plastics Kft., Hotel Novotel Székesfehérvár, Karsai Holding Zrt., Macher Kft., Mondelez Kft., Székesfehérvár MJV Önkormányzata, Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., Videoton Holding Zrt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.