Félkarú rablók, sokkarú lenyúlás

Harangozó Tamás, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista tagja szerint Varga Mihály levele pontról pontra cáfolja mindazokat az érveket, amelyeket tavaly októberben a szerencsejáték-piac szétverésekor a kormányoldal hangoztatott.

Kiderült, hogy a Fidesz és szövetségese, a KDNP, ha az állam vagy a haverok érdekeiről és pénzéről van szó, mégsem tartja annyira károsnak, „az ő politikai credójuktól idegennek” a félkarú rablók világát. – Nem tudjuk, mire megy ki a játék, de ha a trafikügyre gondolok, nem nehéz megjósolni, hogy nem fognak sok olyan céget meghívni, amelyek valamilyen módon ne lennének a Fideszhez vagy a párt holdudvarához tartozó erős emberekhez, befolyásos vállalkozók valamelyikéhez köthetők. Nyertes pedig bizonyosan csak a fenti körből kerülhet ki – jegyezte meg Harangozó, hozzátéve: kérdés persze még az is, hogy hol lesznek a kaszinók.

Harangozó Tamás szerint a kormány most cáfolja korábbi érvelését
Harangozó Tamás szerint a kormány most cáfolja korábbi érvelését

Kik azok a befolyásos vidéki fideszesek, akinek „ajándékot akar adni a pártelnök, a pártvezetés” a támogatásukért, vagy akiket meg akarnak jutalmazni eddigi hűségükért. A képviselő szerint a szocialisták számára csak akkor elfogadható és támogatható a javaslat, amennyiben az új kaszinók létesítését a Szerencsejáték Zrt.-re bízzák.

Ott megvan a kellő szaktudás, tapasztalat, a cég garantáltan tőkeerős, és nyílt titok, hogy a munkatársai között szép számmal vannak olyanok, akiknek mellék-, de nem egy esetben főállásban a cég nemzetbiztonsági, bűnügyi és egyéb védelme a feladatuk.

Ha valóban csak az állami bevételek növelése és a piac fehérítése a cél, ez az egyedüli és minden szempontból a legjobb megoldás. Harangozó felvetése borítékolhatóan nem kap majd támogatást sem a nemzetbiztonsági bizottságban, sem máshol. És nem csak azért, mert egy szocialista képviselő javaslatáról van szó.

Információink szerint tavaly októberben tartalmában Harangozóéhoz hasonló javaslattal állt elő a Belügyminisztérium, amikor a szerencsejáték-piac felszámolása helyett azt indítványozták, hogy a liberalizált piacot helyezzék a Szerencsejáték Zrt. és azon keresztül az ellenőrzésre jogosult állami hatóságok szoros felügyelete és fokozott ellenőrzése alá. A tárca javaslatát forrásaink szerint még csak meg sem fontolták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.