Twitteren szólt be az uniós szóvivő a magyar kormánynak

Neelie Kroes, a digitális és médiaügyekkel foglalkozó EU-biztos szóvivője, Ryan Heath Twitter-bejegyzésben kritizálta az Európai Bizottság által korábban már uniós jogba ütközőnek vélt telefonadót, amelyet most emelni tervez a kormány.

Mint ismeretes, az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a tavaly bevezetett telefonadóval és a 2010 őszén bevezetett ideiglenes távközlési adóval kapcsolatban is, mert Brüsszel szerint ezeket csak a távközlési szektor vállalatainak kell megfizetniük, az abból származó bevételeket viszont nem a szektor fejlesztésére, hanem „azokon túlmenő célokra” fordítaná a kormány, erre viszont egy uniós irányelv miatt nincs lehetőség.

Miért kétszer olyan magas az adóteher a mobilhívásokon Magyarországon a szomszédos országokhoz képest? Szeretnénk tudni – ez ellentétben áll az EU-szabályokkal és a józan ésszel – írta a Twitter üzenőfalra Heath. Majd újabb bejegyzést írt: „Tudják, hogy Magyarországon és Norvégiában ugyanannyiba kerülnek a hívások, csak éppen Norvégiában hétszer akkorák a bérek!”

Így rombolják a gazdaságot értelmetlenül – kommentál Heath egy harmadik bejegyzésében egy táblázatot, amely azt mutatja, mennyire kiugróan magas a magyar telefonhívásokat sújtó adó. Majd a negyedik bejegyzésben közli: „Csodálkozom, hogy a magyar kormány olyan adó emelését tervezi, amely miatt az Európai Bizottság hajlandó az Európai Bíróság elé vinni.”

Reding: Semmi közöm az idézetekhez

Viviane Reding EU-biztos – akiről a Magyar Nemzet kedden azt állította, hogy a magyarországi választások befolyásolásáról beszélt a Bilderberg-csoport találkozóján – az Európai Parlamentben felszólalva, az üggyel kapcsolatban szerdán közölte: „Az idézeteknek, amelyeket nekem tulajdonítanak a Bilderberg-konferencián, semmi közük nincs a valósághoz.”

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.