Megerősített kapcsolat

Még szorosabb szálak kötik össze a Díjbeszedőt, az FHB-t és a Magyar Postát. Immár Lantos Csabát, a FHB felügyelőbizottságának elnökét is beválasztották a posta felügyelőbizottságába, egyúttal a tulajdonos megerősítette a többségében volt FHB-alkalmazottakból álló igazgatóság tagjait. Két új tagot is választott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága a cég felügyelőbizottságába – adta hírül a posta. A tulajdonos emellett megerősítette az igazgatóság jelenlegi tagjait is, megbízatásukat 2017 májusáig hosszabbították meg.

A felügyelőbizottság új tagja lett Szarvas Ferenc, a Budapesti Városüzemeltetési Központ, a BVK Holding vezérigazgatója, valamint Lantos Csaba, akit a posta közleménye az OTP Bank volt vezérigazgató-helyetteseként említ. Lantos jelenleg egyébként az FHB Bank felügyelőbizottságának elnöke. Életrajza szerint a saját befektetéseiből kialakított cégcsoportot irányítja. Egyik befektetése révén például a Díjbeszedő Zrt.-ben is érdekelt, amelynek pont a megvásárlására készül a posta – az FHB-val közösen. A tőkehelyzetét hol titokzatos befektetők segítségével, hol pedig érdekes eszközértékesítéssel rendező bank, a Díjbeszedő és a posta között azonban más kapcsolat is van. Lantos bekerülésével immáron az ötödik, az FHB-hoz köthető személy kerül az állami vállalat vezető testületébe – igaz, eddig általában csak egykori munkatársak kerültek oda. Mint arról korábban beszámoltunk, az igazgatóság hat tagja közül négyen köthetők a tőzsdén szereplő jelzálogbankhoz. A most megerősített vezető testületből Szarka Zsolt vezérigazgató, Polacsek Csaba igazgatósági elnök, Szauer Tamás általános vezérigazgató-helyettes és Lontai Dániel gazdasági vezérigazgató-helyettes is az FHB-nál tevékenykedett korábban. Ők jelentik egyébként a vezető testület belső tagjait is, vagyis a legfontosabb operatív vezetők is egyben.

A Díjbeszedő felvásárlásáról szóló korábbi közlemény szerint a felek egyébként a három cég között együttműködést alakítanak ki. Az üzletről többet annak megkötéséig egyik fél sem árul el, ám annyit azért lehet tudni: a jövő hónap végén az állami vállalatnak új pénzforgalmi szerződéseket kell kötnie. Az eredetileg 2012 végén lejáró, az OTP-vel és az Erste Bankkal kötött megállapodásokat fél évvel hosszabbították meg ugyanis. Ez a szerződés jó üzletet jelenthet bármely banknak. Különösen, hogy időközben az Erstével fennálló, még a postabankos időkből származó, a postai értékesítésről, a bankcsoport termékeinek eléréséről szóló együttműködés is lazábbá vált. A termékkör szűkülésével így bármely pénzintézet ismét megjelenhet a postán, hiszen az állami cég komoly értékesítési hálózatot kínálhat fel a bankoknak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.