Mindenki profitál

Trendi és jó önkénteskedni – derült ki az idén harmadik alkalommal meghirdetett vállalati önkéntesnapon. Az AdásNaphoz, a helyi közösségeket segítő globális kezdeményezéshez idén immár 21 vállalat 770 dolgozója csatlakozott.

A munkahelyi önkéntesség napját (Give & Gain Day), a közösségek érdekében való tevékenység lehetőségét 2008-ban hirdette meg a Business in the Community (BITC) elnevezésű brit üzleti szervezet. A kezdeményezés három évvel később világszintűvé vált, és sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy abban tavaly már 28 ország 435 cége és közel tizenkilencezer dolgozója vett részt.

Magyarországon a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) 2011-ben, az Európai Unió önkéntesség évében hirdette meg az első AdásNapot – akkor 12 vállalat nyolcszáz alkalmazottja ment el a rászoruló közösségekhez, hogy személyes közreműködésével támogassa azok munkáját. A „mozgalom” idén tovább nőtt: a május második hetében szervezett akcióból már 21 vállalkozás vette ki részét. Dolgozóik közül ezúttal 770-en vállalták, hogy a meghirdetett napon kerti játékok lefestésével, álláskeresési tréninggel, kertészkedéssel, konzervcímkézéssel, HR-tanácsadással, szemétszedéssel, tereprendezéssel, ételosztással és állatmenhelyek segítésével hasznosítják magukat.

A napi rutintól való elszakadás, a munkahelytől távol töltött nap az érintettek mindegyike számára előnyökkel jár. A helyi közösségek számára hatalmas segítséget jelentenek ezek a megmozdulások, hiszen új partneri kapcsolatok építéséhez járulnak hozzá, és a segítség oda érkezik, ahol arra a legnagyobb szükség van. A vállalatok ugyanakkor ily módon is erősítik dolgozóik motivációját, önkéntes tevékenység iránti elkötelezettségét, egyúttal kedvezőbb képet alakíthatnak ki magukról, szűkebb-tágabb környezetükben betöltött szerepükről. Nem utolsósorban mindebből az alkalmazottak is profitálnak, hiszen az önkénteskedés formálja szemléletmódjukat, fejleszti képességeiket, és jótékony hatású a csapatépítés terén is.

AdásNap 2013

Az idei AdásNap résztvevői: Coca-Cola HBC Magyarország, Consequit Zrt., CoSignum, Denso, Diákhitel Központ, E.ON Hungária Zrt., Erste Bank, Grayling Hungary, HP Magyarország, HR Partner Consulting, IBM Magyarország, KÖZ-Pont I úsági Egyesület, KPMG, Microso Magyarország, Mol, Morgan Stanley, Provident, Simonyi Károly Szakkollégium, Tata Consultancy Services, Thehub.hu, Vodafone Magyarország.

A Diákhitel Központ munkatársai tereprendezésben vettek részt
A Diákhitel Központ munkatársai tereprendezésben vettek részt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.