Fals volt a politikai támogatás

A jelek szerint nem egyszerűen túlzó marketingakció, hanem az ügyfelek félretájékoztatása volt, amikor a Timing In Central Europe Kft. (TICE) pénztárgép-forgalmazó cég egyik ügynöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetőinek támogatását hirdetve próbálta meg rávenni a dohánytrafikosokat, hogy tőlük vegyenek pénztárgépet. A nemzetgazdasági tárca lapunknak cáfolta, hogy a miniszter találkozott a cég képviselőivel, a TICE pedig szerződést bontott a kreatív ügynökével.

„Örömmel tájékoztatom, hogy az elmúlt héten jelentős előrelépés történt a TICE pénztárgép jóváhagyása ügyében. Pénteken a TICE Kft. vezetőit bekérették a NAV-hoz egy konzultációra, ahol a NAV elnöke, elnökhelyettese, valamint Varga Mihály pénzügyminiszter fogadta őket. A NAV nevében tájékoztatták őket, hogy a jóváhagyásra beadott rendszer az eddigi tesztek alapján minden tekintetben megfelel az előírásoknak” – írta a cég egyik viszonteladója a leendő ügyfeleknek küldött levelében, következtetésként levonva, hogy „Varga Mihály pénzügyminiszter személyes közreműködése azt jelenti, hogy a TICE-rendszer már politikai támogatással is rendelkezik”.

A nemzetgazdasági tárca sajtóosztálya ennek nyomán tegnap azt közölte, hogy Varga Mihály valóban egyeztetett a pénztárgépgyártók több mint harminc képviselőjével, de a TICE ezen az egyeztetésen nem vett részt. Ezenkívül a miniszter nem tárgyalt pénztárgépgyártásban vagy -forgalmazásban érdekelt piaci szereplőkkel, a TICE képviselőivel egyáltalán nem találkozott. A levélnek semmilyen valóságalapja nincs, és a minisztérium teljes mértékben elzárkózik az ilyen jellegű reklámfogásoktól – tájékoztatott a tárca, majd közleményben kérték a trafikosokat: ha hasonló esettel találkoznak, értesítsék a Nemzetgazdasági Minisztérium ügyfélszolgálatát, hogy a tárca elindíthassa a szükséges versenyhivatali eljárásokat.

A TICE Kft.-nél cikkünkre reagálva leszögezték: soha semmilyen fórumon nem állították, hogy trafikoknak szánt pénztárgéprendszerük Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter személyes támogatását élvezné. –Kovács Pál, a TICE dél-magyarországi viszonteladója, a Kőrös ABH Kft. vezetője valótlanul, tájékoztatásunk és felhatalmazásunk nélkül állította az ügyfeleinek írt levelében, hogy a TICE rendszere politikai támogatást élvez, és hogy egyedül vele tárgyalt a NAV elnöke és a pénzügyminiszter –írják. (Kovács Pál levelében valójában az állt, hogy a miniszter a TICE képviselőivel tárgyalt.) – A valóság ezzel szemben az, hogy a megbízott partner cégek (értékesítők) pusztán azt az információt kapták, hogy május 10-én megvalósult egy szakmai egyeztetés a NAV kezdeményezésére, amelyre az engedélyezési kérelmet beadott pénztárgépgyártókat és az adóügyi ellenőrző egységek fejlesztőit hívták meg. A TICE nem vett részt ezen a megbeszélésen, mivel a panelüket gyártó cég (amely önállóan nem adott be engedélyezési kérelmet) vezetője volt jelen. Ezen a megbeszélésen a nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály is részt vett. Az eseményt követően több médiumban is megjelent, hogy a szakmával történt egyeztetés alapján a miniszter lehetségesnek tartja a pénztárgépek kötelező cseréjére vonatkozó –a pénztárgéptörvényben foglalt végső, június 30-i – határidő betartását – írta a cég.

A történtek miatt a TICE felbontja alvállalkozói szerződését a Kőrös ABH Kft.-vel, és jogi lépéseket is fontolgat – írták.

Szerződést bontottak a kereskedővel
Szerződést bontottak a kereskedővel
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.