Szövetkező informatikusok

Együttműködési megállapodást írtak alá az ELTE Informatikai Kar alapításának 10. évfordulója alkalmából szervezett múlt heti konferencián az EIT ICT Labs (az EU informatikai tudásközössége) budapesti központja és hazai informatikai középvállalatok.

A létrejött informatikai középvállalati platform tagjainak árbevétele összességében meghaladja a hétmilliárd forintot. A platform tagjainak névsora impozáns: az újszerű prezentációs szoftvert kínáló Prezi, a beszédfelismerő rendszereket fejlesztő AITIA, az okostelefon-alkalmazásokat fejlesztő Atrecto, az űrtávközlési eszközöket gyártó Bonn Hungary, a funkcionális programozási nyelvek terén tanácsadóként működő Intellifactory, a több terabyte-os adatmennyiségek hatékony kezelésére, vizualizációra összpontosító BInergy, az informatikai rendszerek és távközlési hálózatok hatékony, gazdaságos üzemeltetésére új generációs informatikai és kommunikációs megoldásokat kínáló NETvisor, a vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő BalaBit, az online és mobilbanki szolgáltatásokat szállító IND, valamint az infokommunikációs szektor vállalkozásainak képviselőjeként az IVSZ.

Az ELTE és a BME részvételével működő EIT ICT Labs (ictlabs.elte. hu) a leggyorsabban növekvő magyar alapítású vagy magyar tulajdonú sikeres informatikai cégekkel kezd szorosabb együttműködést kutatási és fejlesztési céllal. Ez számos informatikai, kutatói munkahely és újabb hazai informatikai termékek, vállalkozások létrejöttéhez járul hozzá

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.