Minden egy helyen

A Telenor Egy telefon a társadalom szolgálatában címmel létrehozta a legfontosabb adomány- és segélyvonalak gyűjtőoldalát. Hogy a segítség biztos oda érkezzen, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Az oldalon szerepel az öt országos segélyszervezet – a Magyar Vöröskereszt, az Ökumenikus Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat, valamint a Katolikus Karitász –, amelyek önálló, négy számjegyű adományvonallal rendelkeznek, s munkájukat szervezettől függően hívásonként 250-500 forinttal lehet támogatni.

Ugyanitt megtalálható a WWF Magyarország, az UNICEF Magyar Bizottság és a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány rövid számos adományvonala is.

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) égisze alatt, a telekommunikációs szolgáltatók összefogásával jött létre az Adhat Vonal, amely jelenleg 64 civilszervezet támogatását teszi elérhetővé. Az 13600-as szám tárcsázását követően az adományozók a kiválasztott civilszervezet két számjegyű kódjának beütésével küldhetik el 250 forintos támogatásukat.

A szolgáltató a weboldalon feltüntette a civilszervezetként támogatásokat is fogadó Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány éjjel-nappal díjmentesen elérhető telefonszámait is. Az alapítvány lelkisegélyvonala foglalkozik a fiatalok lelki problémáival, az Eltűnt Gyerekek Vonala pedig az elveszett, elcsatangolt gyerekek elérését és hazajuttatását segíti.

A weboldal feltüntet okostelefon-alkalmazásokat is. A Telenor saját fejlesztése, az ADDODA a tárgyi adományozást, az 1%-os adófelajánlást és a véradást könnyíti meg. Megmutatja a közeli adományátvevő helyszíneket, az odavezető útvonalat, naprakész információval szolgál a véradóhelyszínekről, és bemutatja azokat a civilszervezeteket, amelyek az adó egy százalékának felajánlásával támogathatók.

A Telenor gyűjtőoldala a www.telenor.hu/egy-telefon-atarsadalom-szolgalataban címen érhető el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.