Az együttműködés jegyében

A hazai üzleti szféra társadalmi felelősségvállalási gyakorlatáról nyújtott átfogó képet a CSR Piac, amelyet a közelmúltban rendezett meg Budapesten a Követ Egyesület. A kiállítás központi témája a civil-vállalati együttműködés volt.

A 2009 és 2011 után harmadszor megrendezett seregszemle némileg különbözött a korábbiaktól: ezúttal számos vállalat civil partnereivel közösen az Európai Bizottság által alapított, első ízben meghirdetett Európai CSR Díjért is versengett. A rendezvényen 44 standon 33 vállalat és 28 civilszervezet mutatta be társadalmi felelősségvállalási gyakorlatát és követendő megoldásait.

A különböző kategóriákban kiírt díjakra 64 CSR-intézkedéssel pályáztak a vállalatok. A legtöbb pályázat a civil-vállalati együttműködés, az érintettek bevonása, az esélyegyenlőség – azon belül a családbarát megoldások –, valamint az önkéntes programok köréből került ki, de akadt olyan is, amely a felelős beszállítói lánc és a termékfejlesztés, valamint az innováció témakörébe tartozott.

Az idei CSR Piacon hét díjat adtak át. A Valóban Felelős Vállalat díjat a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. kapta, a 2013 Legkiválóbb CSR Megoldása díjat a Dreher Sörgyárak Zrt. Ésszel iszom, és ezt népszerűsítem című programja nyerte el. A Kisvállalati Különdíjat a Bio-Drog-Berta Kft., a Környezettudatos Vállalatirányítási Különdíjat az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. érdemelte ki, a közönségdíjas pedig a Nokia Komárom Kft. Bridge programja lett.

Kihirdették az Európai CSR Díj hazai győzteseit is. Június 25-én Brüsszelben a felelős vállalatok európai seregszemléjén nagyvállalati kategóriában az E.ON Hungária Zrt. képviselheti Magyarországot. Háló programjának célja a rezsifizetési nehézségekkel küszködő családok támogatása, amely lehetővé teszi az adósságcsapdából való kikerülést és a hatékony családi gazdálkodást. Az iparágban példaértékű, együttműködésen alapuló, ötletes és tudatformáló intézkedés adaptálható más vállalatoknál is – emelte ki a zsűri.

Kkv kategóriában dr. Czinki László magánvállalkozó képviseli hazánkat Brüsszelben. Felelősségvállalás a jövő generációi érdekében című programját Nagykanizsán az Attila úti óvodában vezették be. Ennek célja, hogy környezettudatos neveléssel gazdagítsa az óvodai nevelést, segítséget nyújtson a módszertan kidolgozásában, a szakmai, infrastrukturális és anyagi feltételek megteremtésében, példát mutatva más óvodák és nevelőintézetek számára is. Mint a zsűri megállapította, a projekt az egyéni elköteleződés, a kitartás, az együttműködés és a társadalmi hasznosság együttes, kiemelkedő példája. További információ: www.csrpiac.hu.

A CSR Piacon sok értékes kezdeményezés mutatkozott be
A CSR Piacon sok értékes kezdeményezés mutatkozott be
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.