Demjánék nem buknak Cipruson

Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint mintegy 1500 magyarországi vállalkozás tulajdonosai között vannak Cipruson bejegyzett társaságok.

Az érintett cégek között olyan ismert vállalatok is vannak, mint a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó TriGranitcsoport több tagja, így például maga a TriGranit Fejlesztési Zrt., amely a nicosiai székhelyű TriGranit Holding Ltd. tulajdonában van.

– Annak idején egyszerűbbnek látszott, ha a TriGranit tulajdonosait, köztük külföldi befektetőket egy Cipruson bejegyzett vállalkozással fogjuk össze – indokolta lapunknak Nyúl Sándor.

A TriGranit elnökétől kapott tájékoztatás szerint a ciprusi válság, a bankszámlák zárolása és a tervezett egyszeri elvonás nem érinti a TriGranit működését, a pénzforgalmat ugyanis eddig sem ciprusi bankokon keresztül bonyolították. A kötelező számlanyitást a ciprusi törvények is előírják, de az ügyintézés nehézségei, a ciprusi bankok alacsonyabb színvonalú szolgáltatásai miatt inkább más pénzintézeteknél vezetett számlákat használnak.

Ettől függetlenül a ciprusi események miatt, a tulajdonosokkal egyeztetve megvizsgálják, hogy a TriGranit tulajdonosát lecserélik egy másik országban bejegyzett vállalkozással.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.