A létszám tovább nő

Minden gyermek tehetséges valamiben, ám ennek kibontakoztatása, beteljesülése nagyon függ a körülményektől. A Csányi Alapítvány az alapító, Csányi Sándor szándékának megfelelően arra vállalkozott, hogy minél fiatalabb életkorban rátaláljon az ígéretes tehetségekre. Ez az oka annak, hogy a válogatásokat tízéves korúak körében tartják meg. Ekkor a kiválasztottakkal 10-14 évre szóló közös munka veszi kezdetét, amiben részt vesznek a gyermekek családjai is. „Hiszünk a korai kiválasztás, a hosszú távra megtervezett munka, a szülőkkel együtt végzett nevelés és a személyre szabott mentori tevékenység sikerében” – fogalmazott dr. Radoszáv Miklós, az alapítvány operatív igazgatója.

Az alapítvány immár nyolc éve támogatja a tehetséges, hátrányos helyzetű gyermekeket az Európa-szerte egyedülálló Életút Program keretében. Ez jelenleg 180 gyermeknek ad esélyt képességei kibontakoztatására, ám a létszám hamarosan 45 fővel tovább bővül. A válogatásokra az ország három településén, Pécsett, Nagybajomban és Szegeden kerül sor.

„Az eltelt évek bebizonyították, hogy a program működőképes, támogatottjait sikeresen vezeti el az egyetemig. Talán ennél is fontosabb azonban az, hogy a kemény munka ellenére az alapítvány tagjai boldog gyerekek. Erős, összetartó közösséget alkotnak, felelősséget éreznek egymás iránt” – hangsúlyozta az igazgató.

A Csányi Alapítvány idén is várja az 1%-os felajánlásokat az 18186464-1-43 adószámra, hiszen minden felajánlás hozzájárul ahhoz, hogy több hátrányos helyzetű gyermeket segítsen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.