Kihajt a tőzsdéről a cseh AAA Auto

Kivonja részvényeit a prágai és a budapesti tőzsdéről a cseh AAA Auto, Közép-Európa legnagyobb használt autókkal kereskedő cégcsoportja.

A most nyilvánosságra hozott javaslatot a március 29-én összeülő rendkívüli közgyűlésnek még jóvá kell hagynia. A tervezett lépés hátteréről az AAA Auto nem adott konkrét tájékoztatást. A cég 2007 szeptemberében vitte a prágai és a budapesti tőzsdére részvényeit. Jelenleg 67,76 millió részvény van a két börzén.

Prágában az AAA Auto részvényeit mostanában az eredeti ár alig 50 százalékán adták-vették. A budapesti tőzsdén az elmúlt egy évben a legmagasabb ár 297 forint, a legalacsonyabb 193 forint volt. A csoport többségi tulajdonosa Anthony Denny, cseh származású ausztráliai vállalkozó.

Január végén a részvények 77 százaléka volt Denny tulajdonában, a többivel a két tőzsdén üzleteltek. Az AAA Auto csoportnak Csehországban és Szlovákiában összesen kéttucatnyi telephelye van, s tavaly mintegy 50 ezer használt gépkocsit értékesítettek. A korábban a magyar és a román piacon is jelen volt a vállalat, de a válság miatt ezeket elhagyta. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.