Bedugult az uniós pályázat

Miután az eredetileg ígért február 4-e helyett február 11-én megnyitották, február 13-i hatállyal fel is függesztették az Új Széchenyi Terv cégek-intézmények számára kiírt három energiahatékonysági pályázatát.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett, 2012-5.4.0 kódszámú, „a távhőszektor energetikai korszerűsítése, megújulóenergia-források felhasználásának lehetőségével” című, 2012-5.5.0/A kódszámú, „épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása” című, valamint a 2012-5.5.0/B kódszámú, „épületenergetikai fejlesztések megújulóenergiaforrás-hasznosítással kombinálva” című pályázatok 34 milliárd forintból gazdálkodhattak.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) oldalán fellelhető közlemény szerint – melyre a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) Kft. hívta fel a figyelmet – a péntek éjfélig feladott pályázatokat még befogadták. Bart István MEHI-igazgató szerint a rohamra számítani lehetett, mert az NFÜ több hónapos felkészülést biztosított.

Számára a jelenségnek az az üzenete, hogy sokkal több pénzt el lehetne hatékonyan költeni az energiatakarékosságra, mert a zömében önkormányzati pályázók láthatólag elő tudják teremteni az uniós támogatás felvételéhez szükséges önrészt. Az NFÜ-honlap szerint hamarosan megújuló energiás, illetve kormányintézményeknek szóló energiatakarékossági pályázatok várhatók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.