Uniós forrásból kkv-hitelezés?

Az uniós források túlnyomó részét közvetlenül a gazdaság fejlesztésére kell fordítani – véli Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója.

A hazai kis- és középvállalkozásoknak (kkv) rendkívül fontos lenne, hogy a 2014 és 2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban a források túlnyomó része célzottan, közvetlenül a gazdaságfejlesztést, a növekedést, legfőképpen a kkv-szektor fejlődését szolgálná, és a felhasználható forrás nagysága többszöröse lenne a jelenlegi keret 15 százalék alatti arányának – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége közös vállalatának vezérigazgatója.

Krisán László szerint érdemes lenne végiggondolni, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban a támogatásban részesülő vállalkozások sokkal könnyebben, szinte automatikusan élhessenek az önerő biztosítását segítő hitellel, valamint az általános előleglehívás lehetőségével. Az egyértelmű elvárás, hogy a pályáztató szervezetek vállalkozóbarátok és ne „bürokratabarátok” legyenek – hangsúlyozta Krisán László. (Hírösszefoglalónk)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.