Hétmilliárdot kap a Fradi az új stadionra

A rendkívüli helyzetekre félretett tartalékból kap idén hétmilliárdot a Fradi stadionépítésre.

A „rendkívüli tartalék” nyolc százalékát a kormány a múlt héten osztotta el, összesen 8,1 milliárd forintot csoportosított át a hivatalosan „az előre nem tervezhető, nem valószínűsíthető kiadásokra, illetve az előirányzott, de elháríthatatlan ok miatt elmaradó bevételek pótlására”, vagyis a sokak által korábban már valószínűsített költségvetési kockázatok kezelésére szolgáló keretből.

A pénz azonban ezúttal rendkívülinek nem mondható kiadásokra megy. A múlt pénteken megjelent kormányhatározat értelmében 6,9 milliárd forint a ferencvárosi labdarúgó-stadionra jut – megnyugtatva ezzel mindazokat, akik kételkedtek abban, hogy az FTC Üllői úti stadionjának megépítésére meglesz-e a pénz. Az új Albert stadion sorsa azért is biztosnak látszik, mert az állami finanszírozás jövőre is biztos, a kormány határozatban szólítja fel a nemzetgazdasági minisztert, a 2014-es költségvetésből már ne hagyja ki a kiemelt beruházásra fordítandó összeget.

Az új, fedett lelátójú stadion a tervek szerint 2014 őszére készül el, több mint 20 ezer főt lesz képes fogadni. A múlt héten elosztott összeg kisebb része is fontos célt szolgál. A turisztikai célelőirányzat keretét emelték meg mintegy 10 százalékkal: az 1,2 milliárd forintos átcsoportosítás célja, hogy a Magyar Turizmus Zrt. marketingtevékenységét hatékonyabbá tegyék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.