Kész a kormányhálózat

25 helyett immár csak 15 milliárd forintot költenek a kormányzati szervezetek és intézmények távközlési szolgáltatásokra a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat felállásával – összegezte a kormányzati informatika konszolidációjának sikerét Vályi-Nagy Vilmos, az NFM infokommunikációért felelős államtitkára.

– A Nemzeti Távközlési Gerinchálózat létrehozásával 2012-től önálló állami hálózaton keresztül kommunikálnak a közigazgatási intézmények, s a jövőben tervezik a járási hivatalok, az oktatási intézmények és az önkormányzatok bevonását is, így a rendszernek több mint 3600 végpontja lenne – mondta Vályi. A szolgáltatásokat a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. nyújtja,míg a rendszer üzemeltetését az MVMNet Zrt. végzi.

– Megtisztelő volt a kormányzati felkérés, de felelősség is, hogy megfeleljünk a kormány igényeinek – mondta Téren Róbert vezérigazgató, aki szerint a rendszer továbbfejlesztése és lezárása még 2-2,5 évet vesz igénybe. 

Nem emelnek tőkét az állami mobilban

– A kormány megvárja a Kúria ítéletét –válaszolta az államtitkár arra a kérdésre, mi lesz a sorsa a negyedik mobilszolgáltatónak, amely épp tegnap kapott új vezérigazgatót Kovács Zsolt személyében. Vályi közölte: egyelőre nincs napirenden a cégnél történő tőkeemelés.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.