A kecskeméti Mercedes premierje Detroitban

Csak a magyarországi gyárban készül a Daimler konszern legújabb modellje, a CLA jelzésű négyajtós Mercedes kupé. A sportos limuzinnal hétfőn állt nyilvánosság elé a kecskeméti autógyár, az Észak-amerikai Nemzetközi Autoshow (NAIAS) szakmai közönsége előtt.

A detroiti show-n az új modellt Dieter Zetsche, a Daimler konszern elnöke mutatta be. A 800 millió euró zöldmezős beruházással felépített kecskeméti gyárban a termékválasztékkal együtt a kapacitás is folyamatosan bővül.

2012-ben 40 ezer B osztály készült, az idei terv 100 ezernél több autó, ennek 60 százaléka már CLA modell lesz – tájékoztatta lapunkat Frank Klein igazgató.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary K . telephelyén a munkatársak száma már meghaladta a háromezret, s idén napi háromszáz autó gördül le a gyár szalagjáról. A már ismert ötszemélyes B osztályú típusból Kecskeméten készül majd három üléssoros, vagyis hétszemélyes változat is. És ezzel még nincs vége a sornak, mert a kínálat tovább bővül: egyelőre még álcázó matricázással, de már közúton tesztelik a négykerék hajtású 4Matic CLK Mercedest, de lesz szupererős és gyors 250 lóerős teljesítményű AMG változat is. A B osztályból már készült taxi, rendőrségi és CNG-gázzal is hajtható változat is, utóbbit hamarosan B200 Natural Gas Drive jelzéssel forgalmazzák Európában. Amíg a B200-as NGS a takarékosságra, a CLA pedig a sportosságra épül, addig a következő B változatot a népes befogadóképesség jellemzi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.