Csúnyán visszaesett tavaly a forgalom

A részvények forgási sebessége 83,9 százalékról 52,7 százalékra csökkent ugyan az elmúlt évben a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), ez az érték azonban még mindig a legmagasabb a régióban, így továbbra is magyar börze a térség egyik leglikvidebb piaca – tartalmazza a BÉT elmúlt évről készített saját összefoglalója.

E szerint az adat szerint a részvénypiaci kapitalizáció – a vállalatok értéke az aktuális árfolyam alapján – több mint fele megfordult a tőzsdei kereskedésben az elmúlt évben. Ez az egyik pozitív megállapítása a tőzsde elmúlt évéről közölt összefoglalónak. Az azonban már korántsem örömteli, hogy a BÉT azonnali piacának 2509 milliárd forintos tavalyi forgalma 40,6 százalékos csökkenést jelent 2011-hez képest.

Az átlagos napi üzletmenet 10,2 milliárd forint volt az azonnali piacon, míg ugyanez a részvénypiacon 9,9 milliárd forintot tett ki. A csökkenéshez a részvény- és a hitelpapír szekció, azokon belül pedig az összes termékcsoport forgalmának visszaesése hozzájárult. A negatív hangulat ellenére a jelentős népszerűségnek örvendő eszközök esetében továbbra is számottevő kereskedési aktivitás volt tapasztalható. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.