Egy évtizedes a Jól-Lét Alapítvány

A Jól-Lét Közhasznú Alapítvány az egyének és közösségek tartós harmóniájának megteremtéséért jött létre tíz évvel ezelőtt.

Elsődlegesen az anyaság és munka/karrier/hivatás összeegyeztetése, a sikeres életpálya megvalósításának támogatása, a gyermekvállalás miatt inaktívvá vált nők munkaerő-piaci reintegrációjának ösztönzése, esélyegyenlőségük elősegítése érdekében alakultak meg.

Az Európai Bizottság a közelmúltban fogadta el azt a tervezetet, amely a nemek kiegyensúlyozottságát mozdítja elő a tőzsdén jegyzett vállalatoknál. Ez Magyarországon jelenleg mintegy 20 céget érinthet. Magyarország a nők, hangsúlyozottan a gyermeket nevelő női munkavállalók munkaerő-piaci aktivitása és lehetőségei tekintetében a sereghajtók között kullog közel másfél évtizede. A Jól-Lét Alapítvány tevékenységeinek fókuszában ezért a kisgyermekesek esélyegyenlőségét integrált rendszerekben biztosító női karrierfejlesztő és tehetségmenedzsment programok állnak.

Kutatásuk alapján azokat az üzeneteket fogalmazzák meg, amelyek a biztonságos várandósság és biztonságos munkahely feltételeiként kirajzolódnak. A gyermeket nevelő munkavállalók szervezeti reintegrációja keretében zárul a Jól-Lét Alapítvány egy másik kulcsprojektje 2012 végén: Női Klikk, vagyis befogadó munkahely kialakítása az IT-szektorban címmel. A program keretében komplex, a távmunka végzésére informatikai és atipikus munkavállalásra vonatkozó gyakorlati oldalról felkészített kisgyermekes munkavállalók sikeresen helyezkedtek el a nyílt munkaerőpiacon és a program partnereiként együttműködő munkáltatóknál.

A nők munkaerő-piaci visszatérése nem nőkérdés, hanem rendszerszintű munkáltatói megközelítést igénylő társadalmi feladat. Az alapítvány közhasznú céljaival összhangban vesz rész projektekben, végzi szakértői, kutatási, lobbitevékenységeit, fejleszti tanácsadásait, képzéseit, munkáltatóknak nyújtott szolgáltatásait. Szakmai munkájuk minőségét jelzi: a Női Klikk Online Állástaláló Tréning e-learning tananyagukat nemrégiben Kiváló Magyar Tartalom díjjal jutalmazta a szakmai zsűri.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.