Dobbantó: nők az üzleti világban

Sokan éveken át tervezgetik saját vállalkozás indítását, a kellő önbizalom hiányában azonban tettekre gyakran mégsem kerül sor. Mások bár régebb óta vállalkoznak, nem igazán tudják, hogyan adjanak lendületet cégüknek. A Budapest Bank a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal közösen alakította ki 2010-ben a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” programot, amelynek 12 napos tréningjein a résztvevők elsajátíthatják azokat az ismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek egy vállalkozás elindításához vagy fejlesztéséhez.

Megkérdeztük a képzés két korábbi résztvevőjét a programmal kapcsolatos tapasztalatairól. Felvinczy Zitának, a Felvinczy ékszerek megálmodójának a Dobbantó-tréning jelentette az első lépést a saját márka megteremtéséhez.

„Nem sokkal a kisfiam születése után megszűnt a munkahelyem. Egy rövid ideig nem is igazán tudtam, mi legyen a következő lépés. Mindig is kreatív területen dolgoztam, többek között reklámgrafikusként, mégis sokáig azt éreztem, valami hiányzik az életemből. A korábbi munkám elvesztése után megerősödött bennem az alkotási vágy, és végül úgy döntöttem, hogy régi álmomnak, az ékszertervezésnek szentelem az életemet. Az erős elhatározás ellenére szükségem volt a támogatásra.

„A tanfolyam voltaképpen kiutat jelentett a teljes tanácstalanságból, és világossá tette számomra, képes vagyok terveim megvalósítására. A Dobbantó-képzésen elsajátított széles körű ismeretanyagnak köszönhetően ma már egész rendszerként tekintek a munkámra, ez jelentős segítséget jelent a cégvezetéssel kapcsolatos félelmeim leküzdésében. S bár minden gazdálkodási területen nem lehetünk szakértők, úgy vélem, a szenvedéllyel, szeretettel végzett munka mellett az átfogó tudás, látásmód az, amely hitelessé tesz bennünket.”

A Nyárikonyha blog írója, Burai Éva egykori hobbijából, a gasztronómiából építette fel vállalkozását. A ma elsősorban gasztromarketinggel foglalkozó vállalkozónő mindig is fontosnak tartotta a tudatos tervezést, és ennek lépcsőit, amelynek módját a Dobbantó-tréningen sajátította el.

„Tetszett, hogy a program kifejezetten nekünk, nőknek szól, és hogy a résztvevők kiválasztásánál fontos szempont volt a sokszínűség. Volt köztünk kezdő és gyakorlott vállalkozó, gyesről visszatérő kismama, de akadt friss diplomás fiatal is. A tréningen lépésről lépésre sajátíthattuk el a tervezés módját, mikéntjét, és a képzés végére elkészítettem életem első üzleti tervét, amelyet a mai napig alakítok, fejlesztek. Emellett jobban megismerhettem a saját korlátaimat és azt, hogy miben kell fejlődnöm.”

A bank a tréningek mellett mindenki számára nyitott klubeseményeket is szervez, amelyek érdekes és hasznos előadásokkal várják az érdeklődőket. A Dobbantó-klubok kötetlen, informális jellegükből adódóan nemcsak az ismeretszerzésre, de a kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére is kiváló lehetőséget teremtenek.

(A következő Dobbantó-klubeseményre 2013. január végén kerül sor, amelyre január közepétől lehet regisztrálni a www.seed.hu honlapon.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.