Díjak a MagNet Bank közösségi erőfeszítéseiért

A bankszektor idei versenyén a MasterCard vetélkedőjén a zsűri díjakkal ismerte el Magyarország első közösségi bankjának, a MagNet Banknak erőfeszítéseit, amelyeket egy új pénzügyi kultúra honosítása érdekében hozott.

„A MagNet Bank legfőbb alapelvei, szolgáltatásai és termékei szintjén is megjeleníti aktív társadalmi szerepét, felelősségét” – mondta ki a szakértő zsűri értékelésében. A bankház az év társadalmilag felelős bankja kategóriában első helyezést ért el. Kiemelték, hogy az átláthatóság és a különleges ügyféljogok mellett a Közösségi Adományozási Program kibővítéseként (amelyben a profi t 10 százalékáról rendelkeznek az ügyfelek) elindult a Civil Kapcsolatok Program (CKP) –a hazai civil közösségek további támogatása és fejlesztése érdekében. A CKP összefogja mindazon kezdeményezéseket, melyek a bank civilekkel folytatott párbeszédének, együttműködésének keretében valósulnak meg. Ernyőprogram lévén, a támogatás és együttműködés potenciális résztvevője a Mag-Netnél bankoló összes nonprofit szervezet.

A bank különleges jogokat biztosít az egyéni és felelős pénzügyi gondolkodásban. Cél a kimutatható társadalmi, környezeti haszon létrehozása. Magyarország első közösségi bankját az év lakossági hitelterméke kategóriában szintén első hellyel díjazta a szakmai zsűri. Az indoklásban szerepelt, hogy a MagNet Bank a Mentor betéteket kifejezetten azzal a céllal gyűjti, hogy azokból az ügyfelek által választott hitelfelvevőket (Mentor hitelesek) finanszírozza. A hitelfelvevő kölcsönkamatának jelentős csökkenését érheti el, ha a Mentor betétesek megtakarításaikat az általuk választott hitelfelvevő hitele „mögé„ helyezik el. A MagNet Banknál igénybe vehető bármely típusú hitel átalakítható Mentor hitellé. A Mentor hitel esetében a három résztvevő fél (hiteles, betétes, bank) érdekközösséget alkot.

Még egy diplomát sikerült elhódítaniuk a versenyben: Az év lakossági megtakarítási terméke 2012 kategóriában harmadik helyezést értek el. Az indoklás szerint a bank ügyfelei megtakarításaikat tudatosan választott célok szolgálatába állíthatják. Jogosultak tudni, hol dolgozik a pénzük: a Mentor betétes maga választhatja meg, hogy melyik hitelfelvevőt kívánja támogatni a betételhelyezés által. Egy sávon belül maga dönthet betétje kamatáról is; a felső kamatmérték a jegybanki alapkamat, mely az átlagnál magasabb. A Mentor betét esetében egyedülálló módon valósul meg a látszólag három különálló érdekcsoport – a betétes, a hiteles és a bank – összekapcsolása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.