„Átláccó” Labirintus

A korrupcióellenes világnapra készülve a Telenor különleges installációt épített fel a budapesti Aréna Plázában, melyet a Transparency International Átláccó Fesztiválja után „Átláccó” Labirintusnak nevezett el. Az átlátszó útvesztő egy héten keresztül több mint 1500 látogatót fogadott. Az útvesztővel interaktív módon kívánták felhívni a figyelmet a korrupció elleni harc fontosságára.

A mobilszolgáltató skandináv gyökerű nagyvállalatként különösen fontos értékként kezeli a környezeti, társadalmi és gazdasági fenntarthatóságot. Egy igazán felelős nagyvállalat ma már nem csak a környezeti, hanem a gazdasági és társadalmi fenntarthatóságot is stratégiai célként kezeli.

Együtt többre jutnak

A megszokott felelősségvállalási elemek mellett a Telenor nagy hangsúlyt fektet az etikus vállalati működésre. Mivel az etikus elkötelezettség hazánkban még kevésbé vált általánossá, a mobilszolgáltató kiemelt céljának tekinti, hogy példát mutasson és népszerűsítse is ezt a kultúrát. Ennek érdekében idén nyáron együttműködési megállapodást kötött a Transparency International Magyarországgal. A korrupcióellenes civilszervezet és a mobilszolgáltató közösen hozta létre az átláthatóságra törekvő cégeket elismerő Telenor Etikus Vállalat Díjat, sőt hamarosan elkészül az az elektronikus tanagyag is, amely a kis- és középvállalkozások etikus működését segíti majd.

Üzenet mindenkinek

A decemberi korrupcióellenes világnap kiváló alkalmat ad a téma szélesebb körű bemutatására. A Transparency International évente megszervezi ezen a napon az Átláccó Fesztivált, melynek küldetése, hogy elsősorban a fiatalok körében népszerűsítse a korrupció elleni küzdelmet. A Telenor az eseményt megelőző héten figyelemfelkeltő akcióval támogatta a kezdeményezést: egy budapesti bevásárlóközpontban különleges, interaktív és teljesen átlátszó labirintust épített. Az „Átláccó” Labirintusban a látogatók játékos módon, a mobilkommunikáció segítségével ismerhették meg a korrupció veszélyeit, és segítséget kaphattak abban is, hogy helyesen dönthessenek a mindennapokban előforduló korrupciós dilemmákban.

„Harmadik éve támogatjuk az Átláccó Fesztivált, és idén nagyszabású rendezvénnyel szerettük volna hangsúlyozni, hogy nem csak a politikusok, vállalatvezetők, jogászok és önkormányzatok felelőssége a korrupció elleni harc. Azt szeretnénk, ha minél több emberhez jutna el az üzenet, hogy a mi egyéni, mindennapi döntéseinken is múlik, hogy jobb világban élhessünk” – mondta Klausz Ferenc, a Telenor vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

Több, mint mese

Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója szerint szeretnék arra ösztönözni a fiatalokat, hogy mondjanak nemet a korrupcióra, éppen ezért igyekeznek minél több innovatív megoldással – a labirintuson túl beszélgetésekkel és mobilapplikáció-pályázattal is – felhívni a figyelmüket a problémára. Az „Átláccó” Labirintus és az izgalmas kvízjáték mellett a becsületes viselkedés szabályait magyar népmeséken keresztül a legkisebbek nyelvére is lefordították. Őket minden délután mesemondás és rajzverseny várta a labirintus mellett kialakított gyerekszobában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.