Bevásárolt a Synergon az IT-piacon

Jelentős felvásárlásokat fejezett be a Synergon Informatikai Nyrt. – adta hírül a társaság. A cég által Data-Worldt tranzakcióként emlegetett megállapodással egyéves előkészítő munka után a Synergon több gazdasági társaságban is meghatározó befolyásra, valamint jelentős ingatlan vagyonra tesz szert.

A vállalat részesedést szerez az NK Services (Magyarország) Kft.-ben, a több társaságot tulajdonló Wiera-csoportban, az Infirio Kft.-ben, a GPSCom Kft.-ben, valamint egy – az Adatvilág Kft. által megvalósuló adatközponti fejlesztés helyszínéül szolgáló, közel 500 ezer négyzetméteres ipari ingatlanban. Ezzel a cég adatparki tevékenységét erősíti, és lehetősége nyílik pályázni olyan EU-s forrásokra is, amelyekkel terveinek és beruházásainak megvalósítását segíti. A Synergon a tranzakciókat részben a cseh leánya, az Infinity értékesítéséből származó forrásból és saját részvények felhasználásával finanszírozza, összesen 1,9 milliárd forint értékben. 

 

1,9 milliárd

A SYNERGON az 1,9 milliárd forintos ügyletet részben cseh leányvállalata értékesítéséből, valamint saját részvények felhasználásával finanszírozta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.