Az Arzenál visszatér a Reálhoz

Egy évig tartott a 380 üzletet tömörítő Arzenál önállósága: a hálózat január közepétől újra a Reál-csoporthoz tartozik. A tavaly 26 milliárd forint forgalmat elérő, 1989-ben alapított Arzenál évtizedeken át a Reál egyik legnagyobb regionális cége volt, becslések szerint forgalmának harmadát adta.

Az egyik Arzenál-alapító halála után, 2011 elején a céget a V-Contact Kft.-n keresztül a Montan-csoport pénzügyi befektetői vásárolták fel. Az új tulajdonosokhoz került hálózat a tavalyi év végén úgy döntött, kiválik a Reálból.

A döntést az új tulajdonosok akkor azzal indokolták, hogy az Arzenál kezdettől önállóbb üzletpolitikát követett, mint a Reál többi cége. A befektető fantáziát látott a hálózat önállósításában, abban gondolkoztak, hogy néhány éven belül 500-600 üzletet számoló országos hálózattá fejlesztik az eredetileg hat megyében működő Arzenált. A nagy ívű terveket azonban keresztülhúzta a vásárlóerő csökkenése. Végül a budapesti Arzenál Kereskedelemfejlesztő Kft.-nél idén nyáron végelszámolás indult. Ezek után a Montan megvásárolta a pécsi székhelyű Arzenál Régió (AR) Kft.-t, amely átvette a teljes bolthálózatot. (A budapesti és fővárosközeli, illetve a központi régiók üzletei az Arzenál Kft.-hez, míg a dunántúli régió az AR-hez tartozott.)

Néhány héttel ezelőtt a Reál Hungária Kft. ajánlatot tett az üzleti tevékenység átvételére, amit az AR tulajdonosai elfogadtak – mondta el Antal László, a Montan ügyvezetője. A szerződést januárban írják alá, majd ez után indul a teljes integráció. Néhány hónapos közös akció és névhasználat után Reál-logóra cserélik az Arzenál feliratot a boltokon.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.