Pénzhez jutottak az alvállalkozók

Elálltak a tervezett demonstrációktól az Arcadom Zrt. alvállalkozói, akik korábban négy helyszínen – a Csongrád megyei Szatymazon, Kecskeméten, Debrecenben és Miskolcon – dolgoztak a Demján Sándor érdekkörébe tartozó ingatlanfejlesztő nagyvállalat megrendelésére, és mintegy félmilliárd forint ki nem fizetett járandóságukat követelték rajta. Szatymazon és Kecskeméten félpályás útlezárással tiltakoztak, és ugyanilyet terveztek szerda estére Miskolcon és Debrecenben is.

Időközben azonban Demján Sándor tárgyalni kezdett a cégek képviselőivel, és kedd hajnalra meg is egyezett mindegyikkel: a megállapodás értelmében minden olyan alvállalkozó, aki munkáját határidőre és a szerződésekben foglalt minőségben elvégezte, hozzájut a pénzéhez, a vállalkozókat részben ingatlanokkal, részben pénzzel kompenzálják.

Szerda délután azonban úgy tűnt, zátonyra futott a megállapodás, mert az ígért időpontig nem jelent meg az átutalt összeg az alvállalkozók számláján. A cégvezetők attól tartottak, félrevezetik őket. Bán Tamás, a tulajdonos képviselője viszont azt mondta a Népszabadság szegedi tudósítójának: mindössze technikai hibáról van szó, de csütörtökön megérkezik a pénz. Szabó Bálint, a kisvállalkozókat képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője nap közben azt mondta, szerinte a mai banki viszonyok között nem életszerű, hogy az elindított utalások csak másnap jelenjenek meg számlán. Ezért tárgyalnak, de nem mondtak le sem a szerda esti miskolci és debreceni demonstrációról, sem arról, hogy a Prima Primissima díj átadása idején tiltakozzanak, ha nem kapják meg azt amiben megállapodtak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.