Ezerfős leépítés a zalai Flextronicsnál

Három ütemben 1100 munkavállalójától válik meg zalaegerszegi üzemeiben a Flextronics International. Ezt a helyi munkaügyi központ igazgatója, Borsos József jelentette be, hozzátéve, hogy az idén már volt egy kétlépcsős, ötszáz főt érintő leépítés a gyárnál.

A bérgyártást végző, így a megrendeléseitől függően változó létszámmal működő, szingapúri székhelyű Flextronics 950 fizikai és 150 szellemi munkát végző munkatársa hétfőtől kapja meg az elbocsátásáról szóló dokumentumokat. Az állástalanná váló zalaegerszegi dolgozóknak a cég és a munkaügyi központ közösen segít az elhelyezkedésben.

A Flextronics tavaly decemberben ezer dolgozójától vált meg Zalaegerszegen, ahol még így is a legnagyobb munkáltatónak számít. Két éve 350 móri dolgozójának mondott fel, miután bezárta pár hónappal korábban az AFL Hungary Kft.-től megvásárolt, elektromos kábelt gyártó üzemét. A lépést hatékonysági szempontokkal indokolták, s a gyártást Zalaegerszegre vitték át a munkahelyváltást vállaló dolgozókkal együtt.

De nemcsak leépít, munkahelyeket is teremt a cég, a tavasszal a Pécs melletti Cserkúton a kínai Huawei számára távközlési berendezéseket gyártó, száz embert foglalkoztató üzemet létesített. Az eredeti tervek szerint az év végén már nyolcszázan dolgoznak majd ott. Sikerült elkerülni az elbocsátásokat Sárvárott, ahol a Flextronics augusztusban megújította a kínai Lenovóval kötött számítógép-összeszerelési szerződését, így továbbra is lesz munkája az ottani ötszáz dolgozónak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.