Tavalyi szintjükön az üzemanyagárak

Két forinttal olcsóbb lehet a héten szerdától a benzin – jósolja a GKI Energiakutató. Ez átlag 407 forintos tarifát jelent.

A nemzetközi piaci folyamatok alapján a gázolaj 427 forintos átlagára várhatóan nem módosul. A benzin irányadó tőzsdei dollárkurzusa a múlt héten 0,5 százalékkal, a gázolajé 2,4 százalékkal nőtt. Az elemzés a Standard & Poor’s döntése előtt született, ennek ellenére a forint az egy héttel korábbi szintjéhez képest erősödött a dollárral szemben. Ez pedig ha kismértékben is, de ellensúlyozza a termékek drágulását.

Literben és forintban a változások 1,9 százalékos benzin- és 0,1 százalékos gázolajár-csökkenést mutatnak. A kutatóintézet e heti előrejelzésében módosította azt a vizsgálataik kezdete óta változatlan kitételt, hogy az üzemanyagárak az adott pillanattól számított egy évre visszamenőleg jelentősen drágultak. A jelenlegi üzemanyagárak alig mutatnak különbséget az egy évvel ezelőttiekhez képest. A benzin ugyan 1,5 százalékkal még mindig drágább, de a gázolaj már 1,5 százalékkal olcsóbb.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.